ReWine ha reutilitzat 80.000 ampolles de vi
El projecte de reutilització d’ampolles de vi presenta resultats després de 4 anys, en un acte online obert a tothom en el que es mostrarà la seva viabilitat en el sector del vi a Catalunya
Dimecres 21 d'octubre, el projecte ReWine presenta resultats. Han estat 4 anys d’estudis, de proves i d’anàlisis econòmics i mediambientals que demostren la viabilitat d’un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d’ampolles de vidre en el sector vinícola de Catalunya. En una jornada online oberta a tothom però en la que cal inscriure’s seguint aquest enllaç es presentaran les conclusions i els detalls de com s’ha desenvolupat aquest projecte.
Amb un pressupost de prop d’un milió d’euros, la major part finançats per la UE, s’ha coordinat des del Parc de Recerca de la UAB i l’Agència Catalana de Residus i ha comptat amb la participació dels cellers de la Cooperativa Falset Marsài Família Torres, a més de Rezero, Inèdit i Infinity.
A més de mostrar els resultats de la prova pilot realitzada pel reWINE, entre d'altres s’han reutilitzat fins a 80.000 ampolles de vi, l'esdeveniment comptarà també amb una taula rodona sobre diferents iniciatives que promouen la reutilització d'ampolles i un debat sobre com implementar la reutilització a Catalunya. L'acte el conduirà la directora de Vadevi, Margalida Ripoll.
El projecte reWINE és un projecte cofinançat pel programa LIFE de la UE que es va iniciar a finals del 2016. Ha involucrat cellers, comerços, restaurants, consumidors i deixalleries amb l'objectiu de fer una prova pilot per reutilitzar 100.000 ampolles de vi i demostrar la viabilitat tècnica, ambiental, social i econòmica d'un sistema sostenible de recollida, neteja i reutilització d'ampolles de vidre en el sector vitivinícola de Catalunya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada