ELS RESTAURANTS DE PAU ARENÓS
Lasarte, una casa gran: vegeu el cognom del xef
Lasarte
Mallorca, 259. Barcelona
93.445.32.42
Preu mitjà (sense vi): 100 €
Menús degustació: 185 i 150 €
93.445.32.42
Preu mitjà (sense vi): 100 €
Menús degustació: 185 i 150 €
La tasca de Paolo és complexa: com ser Paolo i com ser Martín. “Haig d'estar a l'alçada d'un nom superimportant. Hi ha una filosofia, uns passos a seguir, que es complementen amb la meva mirada. Fins i tot els plats compartits són diferents”. Es refereixen a icones berasateguianes com el milfulls de poma, fuagràs i anguila o l'amanida de verdures i pètals amb crema d'enciam, llamàntol i cargols de punxes, que a la casa mare (al Martín Berasategui de Lasarte-Oria, a Guipúscoa) presenten d'una altra manera. Aquest plat –¡aquest plat!– és bonic, és bo, és sa, és atractiu. Puntillisme en verd, com puntillista també és el colomí a la brasa esquitxat amb tàperes, olives negres, salsa barbacoa, galanga. En cap cas la bellesa sacrifica el gust: barroquisme útil i intel·ligent.
Pregunto a Martín per Paolo, italià de 36 anys, de viatge gastro pel món des dels 18: “Una joia, un número u”. L'àpat transcorre al privat sobre la cuina, des d'on s'espia o es contempla el tràfec de les gorres blanques al comandament d'Andrea Drago, Roberto Riveros i el pastisser Xavier Donnay.
Renuncio al maridatge --"harmonies”, corregeix Antonio Coelho, el 'maître', que, a més, m'ensenya la llibreteta en què Joan Carles ha escrit a mà les correspondències entre copa i plat-- per un sol negre, Acusp 2014, encara que apareixen tragos meravellosos com la Pajareta, una solera del 1851 de De Muller.
La gamba de 140 grams amb una emulsió del seu corall.
Martín Berasategui aconsegueix per a Barcelona el primer restaurant amb tres estrelles Michelin.
Una gran casa, una casa gran: vegeu el cognom del xef.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada