El Festival de Sitges apadrina un màster de cine fastàstic a la UOC
Festivals i activitatsMón Fantàstic 7 d'abril de 20177 d'abril de 2017 Redacció 0
Entre el professorat del nou curs hi ha el director i el subdirector del festival
Compartir
Estudiar més a fons el cine fantàstic serà possible el curs que ve gràcies a una nova iniciativa conjunta de la UOC i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El màster portarà per nom Cinema fantàstic i ficció contemporània i, com és habiatual en la UOC, es podrà cursar a distància. El màster neix per formar professionals en l’anàlisi i desenvolupament de projectes audiovisuals de gènere fantàstic i altres gèneres de la ficció contemporània.
Els nous estudis estan pensats per a perfils professionals dels mitjans audiovisuals o graduats en comunicació audiovisual, cinema o titulacions relacionades que vulguin desenvolupar una carrera professional en els àmbits de l’anàlisi, la gestió, el desenvolupament o la comercialització de projectes de cinema o televisió de gènere. El màster, impartit majoritàriament en llengua castellana, tindrà una durada de dos anys repartits en 4 semestres i el període d’inscripció s’obrirà al llarg de les properes setmanes. La primera edició començarà, doncs, passat el 50è Festival de Sitges que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre. No és la primera vegada que el festival posa un peu a les aules. Des de fa tres anys un curs d’estiu, dirigit pel nostre col·laborador Jordi Ojeda, que va impartir-se a la Universitat de Barcelona primer i l’Escola Joso després servia de preparació i introducció al món fantàstic per estudiants que no tenien ganes de deixar les classes al juliol.
Segons ha explicat en la presentació del curs Jordi Sánchez-Navarro, director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC “és clau que els professionals es reciclin i reinventin constantment perquè facin pel·lícules que sorprenguin, espantin, emocionin i entusiasmin els espectadors”. Així mateix, han de ser capaços de plantejar bons guions i dissenyar la preproducció d’un producte cinematogràfic. “Han de conèixer bé el mercat d’aquest gènere i ser capaços de detectar formes alternatives d’exhibició”, ha conclòs.
Un professorat molt “festivaler”
Segons ha explicat el director del Festival de Sitges, Àngel Sala “el lligam amb el món acadèmic és molt important pel certamen i més tenint en compte que el gènere fantàstic és cada com més important per la cinematografia catalana i espanyola i s’està obrint forat a grans festivals com el de Cannes, Venècia o Sundance. El màster està dirigit pel professor Jordi Sánchez-Navarro, que va ser subdirector del Festival de Sitges (2001-2004) i des de 2005 hi col·labora com a programador de la secció Anima’t. Compta amb la codirecció executiva de Mònica Garcia Massagué, subdirectora de la Fundació del Festival. A l’equip docent destaquen Àngel Sala, director del Festival de Sitges, i Mike Hostench, subdirector, entre altres noms vinculats al certamen. La signatura de l’acord que ha fet possible la creació del màster s’ha dut a terme aquest divendres 7 d’abril a la Fàbrica Moritz de Barcelona i l’han firmat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el rector de la UOC, Josep A. Planell.
Autor
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada