Una oda a "la gula i l'embriaguesa", la millor tapa del 2017
Estrella Damm i el Gremi d'Hosteleria de Sitges entreguen el premi al Tastet del Reng de Balaguer, per la seva recepta "Gastrimargia"
per Arnau Garcia (Sitges) 09/04/2017
elMón
Una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, "terra de passa-ratos", llàgrima de iogurt, mel, espècies i escorça de wasabi. Aquests son els ingredients de la millor tapa de Catalunya de l’any 2017, que entreguen Estrella Damm i el Gremi d’Hosteleria de Sitges, elaborada al Tastet del Reng de Balaguer amb el nom de "Gastrimargia".
En un dinàmic concurs, en el qual els dotze finalistes de la tercera edició de l'esdeneviment han preparat en directe les tapes, el xef guanyador, António Jiménez, ha explica que el nom de la tapa representa el pecat capital de "la gula i l’embriaguesa". El motiu d'aquest nom és que "Gastrimargia" és un dels protagonistes d'una festa de Balaguer que combina els 'quintos' amb plats similars.
|
12 finalistes entre 43 receptes
Més enllà de la tapa del Tastet del Reng, el jurat ha degustat fins a dotze tapes finalistes, entre un total de 43 degustacions presentades. El segon premi ha viatjat fins a Palamós, pel restaurant La Notaria, per la "Berlina cruixent de calamar en la seva tinta", una pasta a mig camí entre el donut i el bunyol farcit d’un producte sortit directament del mar, tal com ha explicat el xef Ivan Arbones.
|
12 finalistes entre 43 receptes
Més enllà de la tapa del Tastet del Reng, el jurat ha degustat fins a dotze tapes finalistes, entre un total de 43 degustacions presentades. El segon premi ha viatjat fins a Palamós, pel restaurant La Notaria, per la "Berlina cruixent de calamar en la seva tinta", una pasta a mig camí entre el donut i el bunyol farcit d’un producte sortit directament del mar, tal com ha explicat el xef Ivan Arbones.
El premi de bronze ha estat pel restaurant Axarquia, d’El Prat, que ha tingut com a representant de la seva recepta estrella el xef Tomás Rodríguez. La tapa es tracta d’un flamenquín, una espècie de canaló, amb la base feta d’un jarret de vedella desossat i farcit de crema de nyàmeres fumades, formatge brie i oli d’alfàbrega. Tot plegat, arrebossat amb panko i fregit.
|
Les bromes de l'actor Quim Masferrer i el xef Nandu Juvany han dinamitzat un divertit acte, que ha tingut com a jurat a la sommelier Meritxell Falgueras, el periodista Mikel López Iturriaga, la restauradora Ada Perallada i Carles Tejedor, de la direcció gastronòmica a Oilmotion.
Les bromes de l'actor Quim Masferrer i el xef Nandu Juvany han dinamitzat un divertit acte, que ha tingut com a jurat a la sommelier Meritxell Falgueras, el periodista Mikel López Iturriaga, la restauradora Ada Perallada i Carles Tejedor, de la direcció gastronòmica a Oilmotion.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada