Prepara una boníssima escudella i carn d'olla per passar el fred
Els plats de cullera vénen molt de gust ara que les temperatures són molt baixes
T'expliquem com preparar-la.
INGREDIENTS:
- 1 tros de costella de vedella
- 1 punta de costella de xai
- 2 botifarres negres
- 2 botifarres blanques
- 2 talls de cansalada viada
- 1 careta de porc i 1 peu de porc
- 1 tros d'os d'espinada i 1 tros d'os de pernil
- 1 quarter de gallina o de pollastre
- 4 patates
- 2 pastanagues
- 1 branca d'api, 1 xirivia, 1 nap i 1 porro
- 1 grapat de cigrons remullats o mongetes
- 1/2 col
- 300 g de galets o qualsevol altra pasta que us vingui de gust
- Sal, farina i aigua
- 150 g de carn de vedella picada i 150 g de carn de porc picada
- 1 gra d'all trinxat i julivert trinxat
- 1 ou
- Sal i pebre
- Farina de galeta o molla de pa
La carn d'olla es pot servir per separat o juntament amb la sopa.
ELABORACIÓ:
- Poseu les carns, menys les botifarres i la pilota, en una olla amb aigua.
- Bulliu-ho durant una hora escumant-ho sovint.
- Afegiu els cigrons i deixeu coure una hora més.
- Afegiu les verdures, menys la patata.
- Mentre es cou la barreja, prepareu la pilota.
- Quan hagi cuit una hora més amb les verdures, afegiu la pilota, les botifarres i la patata, i corregiu de sal.
- Deixeu que cogui mitja hora més.
- Quan estigui cuit, separeu el brou de la resta d'ingredients i coeu la pasta.
- Serviu per separat, primer la sopa, i després la carn d'olla, o feu-ho barrejat amb la carn i les verdures trossejades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada