Ingredients:
(per a 4 persones)
1 kg de capipota bullit
600 g de cigrons per a coure o 1 kg de cigrons bullits
1 tros de pernil d’uns 150 g
100 g de xoriç (si agrada)
1 ceba grossa
3 grans d’all
julivert
3 tomàquets grossos per a ratllat
1 gotet de vi blanc
oli, sal, pebre negre, pebre vermell, una fulla petita de llorer
(per a 4 persones)
1 kg de capipota bullit
600 g de cigrons per a coure o 1 kg de cigrons bullits
1 tros de pernil d’uns 150 g
100 g de xoriç (si agrada)
1 ceba grossa
3 grans d’all
julivert
3 tomàquets grossos per a ratllat
1 gotet de vi blanc
oli, sal, pebre negre, pebre vermell, una fulla petita de llorer
Per a fer la picada:
80 g d’ametlles i avellanes barrejades (dotze de cada)
2 galetes Maria
80 g d’ametlles i avellanes barrejades (dotze de cada)
2 galetes Maria
Elaboració:
Posem els cigrons en remull durant dotze hores amb una mica de sal, abans de coure.
Posem els cigrons en remull durant dotze hores amb una mica de sal, abans de coure.
Després, fem bullir els cigrons un parell d’hores a foc mitjà, mirant que no deixin de bullir en cap moment.
En una cassola de ferro colat o de fang, amb un raig
d’oli, sofregim els alls a trossets amb la ceba tallada fina. Quan la
ceba sigui transparent, afegim el pernil tallat a trossets petits i el
xoriç, també a trossets. Hi tirem el vi, i tot seguit els tomàquets
ratllats i una fulla petita de llorer.
Mentrestant, rentem la careta i la tallem a trossos petits i l’afegim al guisat.
Un cop cuit, escorrem els cigrons (desarem una mica de suc) i els posem a la cassola.
Preparem la picada: en un morter posem un gra d’all, les
avellanes, les ametlles, les galetes i una mica de julivert. Ho piquem
tot i ho desfem amb una mica de suc dels cigrons. Tirem la picada al
guisat. Ho salpebrem i ja ho podrem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada