Aquest cultiu més respectuós amb la terra i el
paisatge va començar als anys 1950 a França i a còpia de temps s’ha
difós a tot arreu. Tant al Principat com a Catalunya Nord és una tendència puixant, que va estretament relacionada amb el moviment Slow Food i els cultius ecològics. A la fira d’enguany hi participen 37 cellers de Catalunya Nord, 26 del Principat i 22 d’Occitània.
La xifra de cellers del Principat no cessa de créixer d’any en any. La
major part pertanyen a la Denominació d’Origen Penedès, però també n’hi
ha de la zona de l’Empordà i la Conca de Barberà.
L’oferta de la fira es complementa amb un mercat de productors instal·lat al firal, a l’antiga església dels Dominics. A més dels vins naturals, s’hi podran degustar més productes de la terra com ara ostres, pa, cervesa artesana, vinagre carn de porc, verdura o formatge. La música també amenitzarà diversos espais de la fira, amb discjòqueis.
L’oferta de la fira es complementa amb un mercat de productors instal·lat al firal, a l’antiga església dels Dominics. A més dels vins naturals, s’hi podran degustar més productes de la terra com ara ostres, pa, cervesa artesana, vinagre carn de porc, verdura o formatge. La música també amenitzarà diversos espais de la fira, amb discjòqueis.


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada