CUINERS
Oliver Benet, Per què odiava en Ferran Adrià? (Edicions Sidillà)
Oliver Benet és cuiner, actualment als fogons del restaurant Arcano de Barcelona. Amb un humor descarnat (que recorda les peripècies literàries d’Anthony Bourdain), fa un retrat cru, real i divertit d’aquest ofici, socialment tan valorat en aquests temps.
Oliver Benet, Per què odiava en Ferran Adrià? (Edicions Sidillà)
Oliver Benet és cuiner, actualment als fogons del restaurant Arcano de Barcelona. Amb un humor descarnat (que recorda les peripècies literàries d’Anthony Bourdain), fa un retrat cru, real i divertit d’aquest ofici, socialment tan valorat en aquests temps.
Joan Roca, Cuina mare (Columna)
Llibre de receptes tradicionals, sense tecnicismes, fetes pel cuiner Joan Roca del Celler de Can Roca, que volen ser un homenatge a la cuina que fa la seva mare i, en general, a la cuina de les mares.
Llibre de receptes tradicionals, sense tecnicismes, fetes pel cuiner Joan Roca del Celler de Can Roca, que volen ser un homenatge a la cuina que fa la seva mare i, en general, a la cuina de les mares.
NOVEL·LES
Christian Escribà i Sílvia Tarragó, L’obrador dels prodigis (Columna)
Un repàs novel·lat a la història de l’emblemàtica pastissera Escribà i de la segona meitat del segle XX.
Christian Escribà i Sílvia Tarragó, L’obrador dels prodigis (Columna)
Un repàs novel·lat a la història de l’emblemàtica pastissera Escribà i de la segona meitat del segle XX.
Sebastià Bennasar, Terra aspriva (un western) (premi de novel·la curta Celler de Lletres, Meteora)
La Margalida, una jove mal casada fuig amb el seu fill d’un marit maltractador i s’amaga a la cabana del seu oncle, enmig d’un paisatge de vinyes i de pagesia.
La Margalida, una jove mal casada fuig amb el seu fill d’un marit maltractador i s’amaga a la cabana del seu oncle, enmig d’un paisatge de vinyes i de pagesia.
RECEPTARIS PELS TEMPS QUE CORREN
Carla Zaplana, Menja net (Cossetània)
La nutricionista explica com d’una manera progressiva pots arribar a seguir una dieta basada completament en aliments d’origen vegetal.
Carla Zaplana, Menja net (Cossetània)
La nutricionista explica com d’una manera progressiva pots arribar a seguir una dieta basada completament en aliments d’origen vegetal.
Núria Gispert, Cuina en menys de tres hores per a tota la setmana (Cossetània)
Com organitzar uns menús saludables cada setmana, si tens poc temps per dedicar-te a cuinar.
Beth Rodergas, Nyam! Cuina, cançons i vida (Bridge)Com organitzar uns menús saludables cada setmana, si tens poc temps per dedicar-te a cuinar.
Un llibre de cuina, de vida, de relacions familiars i de generacions, amb molta música; escrit per la cantant, amb receptes de Maria Cols i il·lustracions de Tània Garcia.
VINS, APROXIMACIONS MÚLTIPLES
Lluís Romero, Els millors vins dolços de Catalunya i els seus maridatges (Cossetània)
Tot i que els vins dolços han perdut el protagonisme que tenien fa mig segle, al país continuem tenint cellers que elaboren grans vins dolços i molt variats en el procés d’elaboració i gust. El sommelier en fa una tria.
Lluís Romero, Els millors vins dolços de Catalunya i els seus maridatges (Cossetània)
Tot i que els vins dolços han perdut el protagonisme que tenien fa mig segle, al país continuem tenint cellers que elaboren grans vins dolços i molt variats en el procés d’elaboració i gust. El sommelier en fa una tria.
Ruth Troyano, Retrats de vi: Maria Sangenís (Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili)
Retrat d’aquesta enòloga de Porrera, que compta amb una família que va fundar el celler Sangenís Vaqué, apostant per fer vi i plantar vinya nova al Priorat, a finals dels anys setanta, quan el vi d’aquest territori no tenia el prestigi que viu ara. Avui ella és l’enòloga del celler.
Retrat d’aquesta enòloga de Porrera, que compta amb una família que va fundar el celler Sangenís Vaqué, apostant per fer vi i plantar vinya nova al Priorat, a finals dels anys setanta, quan el vi d’aquest territori no tenia el prestigi que viu ara. Avui ella és l’enòloga del celler.
Narcís Comadira, Els raïms immortals i altres textos (Vibop edicions)
L’escriptor i pintor aplega un conjunt de textos que d’una manera o altra parlen del vi: un assaig breu sobre un poema de Josep Carner, sis proses sobre territoris vinícoles de França i un poema seu, Tast.
L’escriptor i pintor aplega un conjunt de textos que d’una manera o altra parlen del vi: un assaig breu sobre un poema de Josep Carner, sis proses sobre territoris vinícoles de França i un poema seu, Tast.
Cristina Armengol, A taula amb Francesc Eiximenis (Vibop edicions)
La plaquette explica el seguit de consells i reflexions, adaptats al català modern, que apareixen a “Com usar bé de beure e menjar” i de “Com els catalans mengen pus graciosament e ab millor manera que altres nacions”, compendis escrits per Eiximenis (entre 1327 i 1332-1409), que formaven part del Terç del Crestià, una obra colossal integrada per més de mil capítols.
La plaquette explica el seguit de consells i reflexions, adaptats al català modern, que apareixen a “Com usar bé de beure e menjar” i de “Com els catalans mengen pus graciosament e ab millor manera que altres nacions”, compendis escrits per Eiximenis (entre 1327 i 1332-1409), que formaven part del Terç del Crestià, una obra colossal integrada per més de mil capítols.
CUINAR, MENJAR I JUGAR
Salvador Comelles i Mercè Galí (il·lustracions), Boníssim! Poemes per llepar-se’n els dits (Publicacions de l’Abadia de Montserrat)
Poemes que ens parlen de cuineres i cuiners, de macarrons i del ratolí que viu en un rebost. Hi ha un poema-recepta que podràs fer i endevinalles per descobrir.
Salvador Comelles i Mercè Galí (il·lustracions), Boníssim! Poemes per llepar-se’n els dits (Publicacions de l’Abadia de Montserrat)
Poemes que ens parlen de cuineres i cuiners, de macarrons i del ratolí que viu en un rebost. Hi ha un poema-recepta que podràs fer i endevinalles per descobrir.
Vanessa Toinet, Les meves receptes Montessori (Estrella polar)
Trenta-cinc receptes perquè els més petits puguin participar en la preparació d’alguns àpats familiars.
Trenta-cinc receptes perquè els més petits puguin participar en la preparació d’alguns àpats familiars.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada