Les jornades arrenquen diumenge a Sant Cebrià de Vallalta amb la Fira de la Maduixa,
un mercat on els pagesos vendran directament. L’oferta es complementarà
amb jocs infantils i activitats organitzades per diverses entitats del
poble. Mentre duri el cicle, més poblacions de la comarca faran sengles
fires: el 5 maig a Canet de Mar i a Sant Iscle de Vallalta i l’11 i 12 de maig a Sant Pol de Mar i a Arenys de Munt.
En tots aquests indrets s’hi podran comprar maduixes directament als
productors, descobrir més mostres tradicionals i gastronòmiques i
aprendre el funcionament del procés de cultiu.
S’hi poden trobar tant els plats més tradicionals, com ara receptes especialment pensades per a donar protagonisme a les maduixes, com combinacions més atrevides: en un gaspatxo, en forma de tàrtar, per acompanyar un formatge de cabra o com a ingredient estrella d’una amanida. Alguns restaurants van més enllà i proposen combinacions insòlites com ara una hamburguesa amb quètxup de maduixa i una botifarra aromatitzada amb maduixes.
Però on es destaquen sobretot és en les postres: de les tradicionals maduixes amb moscatell o nata a mil fulls amb crema i maduixetes, bombons de maduixa o còctels. També poden acompanyar pastissos de xocolata, ser l’element principal d’una mousse o adoptar forma de coulis per aromatitzar iogurts.
Mil i una maneres de menjar maduixes
Paral·lelament als actes, fins a començament del mes de juny uns quants restaurants de la comarca ofereixen menús amb maduixa del Maresme. N’hi ha d’estils ben diversos: des de fondes de tota la vida a establiments premiats per la Guia Michelin.S’hi poden trobar tant els plats més tradicionals, com ara receptes especialment pensades per a donar protagonisme a les maduixes, com combinacions més atrevides: en un gaspatxo, en forma de tàrtar, per acompanyar un formatge de cabra o com a ingredient estrella d’una amanida. Alguns restaurants van més enllà i proposen combinacions insòlites com ara una hamburguesa amb quètxup de maduixa i una botifarra aromatitzada amb maduixes.
Però on es destaquen sobretot és en les postres: de les tradicionals maduixes amb moscatell o nata a mil fulls amb crema i maduixetes, bombons de maduixa o còctels. També poden acompanyar pastissos de xocolata, ser l’element principal d’una mousse o adoptar forma de coulis per aromatitzar iogurts.


25.04.2019 17:00
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada