La cuina de la Neus: Sardines en escabetx
Neus Cuscó ens proposa aquesta recepta antiga, de temps de Quaresma, heretada de la seva àvia
Per: Montserrat Serra

X

Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Vilaweb

Ingredients:(6 persones)
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga
1 kg de sardines
300 dl oli d’oliva
100 dl de vinagre de vi
sal
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
6 grans d’all
3 fulles de llorer
1 braqueta de sajolida
1 braqueta d’orenga
Elaboració:Posem l’oli en una cassola al foc, amb els grans d’all trencats. Quan estiguin una mica sofregits, agafem les sardines, netes de cap i tripa, i sense enfarinar les fregim una mica, però no gaire. Les retirem del foc i les anem posant en una cassola de fang. Quan les tenim totes cuites i a la cassola, hi posem per sobre les herbes, una dotzena de grans de pebre negre i una cullaradeta de pebre dolç vermell. Hi afegim el vinagre i a continuació l’oli ben calent de fregir les sardines.
Tapem la cassola de fang i la deixem reposar d’un dia per l’altre. No fa falta posar-la a la nevera. A partir d’aquí, les sardines ja es poden menjar. Es mengen fredes i tant serveixen com a entrant com per acompanyar un plat o una amanida.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada