795 encausats, 24 detencions i 10 presos polítics: diari d’una repressió que no s’atura (1)
Fem un repàs cronològic de tots els actes de l'estat espanyol orientats a reprimir l'independentisme que s'han saldat amb 795 encausats, cinquanta-sis escorcolls, vint-i-quatre detencions i dos actes prohibits
Cinquanta-dues càrregues policíaques en col·legis electorals i un total de 1.066 ferits, un dels quals va acabar perdent un ull. Aquests són els altres resultats del referèndum de l’1 d’octubre. Aquell dia fou un bany de realitat per a molts catalans. Ningú no creia que l’estat espanyol pogués reprimir amb aquella brutalitat. Van ferir persones de totes les edats que cometien l’atreviment de defensar unes urnes. Aquest era el límit, van pensar molts. ‘No s’atreviran a posar ningú a la presó’, van dir uns altres. I tres setmanes més tard, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart entraven a Soto del Real. ‘No poden tancar un govern escollit a les urnes’. I un altre bany de realitat. La violència i els empresonaments han estat els màxims exponents de la repressió de l’estat espanyol.
En poc més de dos mesos, l’estat espanyol també ha encausat gairebé vuit-centes persones, ha fet cinquanta-sis escorcolls, vint-i-quatre detencions i ha prohibit dos actes. Madrid practica l’estratègia de la por per a reprimir tot allò que tingui a veure amb el referèndum, encara que aquest quedi enrere. Dos mesos d’una intensa repressió que han tingut un pròleg molt llarg: des del judici del 9-N a l’alta capacitat sancionadora del TC, passant per la intervenció dels comptes de la Generalitat.
A continuació fem un repàs de totes totes les formes de repressió que hi ha hagut en aquestes darreres setmanes. Des de l’advertiment als càrrecs públics de ser sancionats si permetien el referèndum fins a la detenció d’un ciutadà per haver-se alegrat de la mort de José Manuel Maza a la xarxa. Vegeu tots els casos, ordenats cronològicament:
Dijous, 7 de setembre – Un miler de càrrecs públics amenaçats. Després de suspendre la llei del referèndum, el TC va amenaçar un miler de càrrecs públics de les conseqüències penals que haurien d’afrontar en cas que permetessin el referèndum, no l’impedissin o fessin qualsevol acció que hi tingués a veure. Entre ells hi havia la presidenta del parlament, Carme Forcadell, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els membres del govern, els 947 batlles de Catalunya, i uns setanta alts càrrecs, entre els quals hi havia el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i els responsables dels mitjans públics catalans TV3 i Catalunya Ràdio. Alguns batlles van respondre així
Divendres, 8 de setembre – Escorcolls per a cercar les butlletes. La Guàrdia Civil va escorcollar la impremta Indugraf Offset de Constantí. Hi cercaven material del referèndum. L’escorcoll partia de la denúncia de fiscalia de Tarragona per desobediència, prevaricació i malversació de diners públics. L’endemà hi van tornar a entrar per continuar.
Dissabte, 9 de setembre – La Guàrdia Civil entra a la redacció del Vallenc. la fiscalia de Tarragona va investigar el director del setmanari, Francesc Fàbregas, per les mateixes raons, i la redacció va ser escorcollada. Es van emportar documentació del setmanari, una còpia del correu electrònic i l’ordinador personal del director, qui va haver d’anar a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil.
Carles Puigdemont
✔
@KRLS
La web del referèndum està disponible des d'una altra adreça. Entreu a través d'aquest enllaç https://www.ref1oct.cat
- 724 respostes
- 10.879 retuits
- A 11.576 els agrada
Continuarà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada