Santa Coloma de Farners celebra aquest cap de setmana la Festa de la Ratafia. Hi haurà parades amb productes de proximitat, activitats, concerts i conferències sobre aquest licor fet d’herbes, arrels i fruits macerats en anís o aiguardent. L’acte serveix per a obrir la temporada de degustació d’aquesta beguda i celebrar l’arribada del fred.
Aquesta festa és organitzada des del 1982 per la Confraria de la Ratafia, amb l’objectiu d’explorar els vessants cultural, social, econòmic i turístic de la producció d’aquest licor. Per a la confraria, la ratafia també permet la interacció transgeneracional i és un element identitari dels colomencs. A més, hi veu una gran oportunitat de negoci i un impuls a l’emprenedoria i la innovació.
Les activitats més importants que s’hi faran avui a la tarda i al vespre són les següents: una rua per la plaça de Farners, una conferència a càrrec de Carles Figueras sobre la seva darrera expedició a l’Himàlaia, un sopar popular, el 36è Concurs de la Ratafia i l’actuació dels humoristes Fel Faixedas i Carles Xuriguera.

La jornada de demà començarà amb jocs per als més petits, una mostra de productes gastronòmics elaborats amb ratafia i la presentació del llibre Els colors de la Ratafia. Continuarà amb la conferència ‘Ratafia i Perfum’ –a càrrec del perfumista Ramon Monegal–, el concert de l’Orchestra Fireluche, una cercavila de gegants i una demostració pràctica de destil·lació. Aquesta última activitat és especialment important tenint en compte que la ratafia sovint es prepara de manera casolana. Al vespre hi haurà tres balls diferents: el Ball de Purificació de les Herbes, el Ball de Diables i el Ball de la Ratafia, amb Raska, Buhos i l’Orquestra Tropical.
Les activitats més destacades de diumenge són la sisena Cursa de la Ratafia, la Despertada amb els Trabucaires de Cardedeu, la Trobada de Puntaires, la presentació del llibre disc Tots a Taula, de Marc Parrot i Eva Armisén, i la representació d’Orgasmes: la comèdia. Podeu consultar tota la programació ací.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]