Estrelles Miguelín
Sants es crema: Brases d'autor
Miquel Espinet i Eulogi BordasFoto: E.B
Barcelona. Dijous, 30 de novembre de 2017
En aquesta ocasió, la proposta són brases. Però no esperis menjar una botifarra amb mongetes del ganxet o un conill amb patates al caliu, en el Sants es crema aquests plats no existeixen. Jordi Bernús, el xef i copropietari del restaurant, té el propòsit d'elevar aquest mètode de cocció a una sofisticació, elegància i subtilesa digna de menció.
Compte, que al local no trobem aquesta sofisticació. Encara que està totalment reformat i presenta un mobiliari modern, encara respira la senzillesa de les parets blanques i el terra original del que era una petita granja de barri. El més singular és la barra, amb espai per a 6-8 comensals, en la qual trobem la brasa que en Jordi ha dissenyat a mida i on el veiem finalitzar els plats que el seu equip prepara a la cuina.
Al Sants es crema cal anar-hi amb la ment oberta i amb un company que sigui gastrònom. L'objectiu és gaudir d'un concepte diferent de brasa. Per a això, en Jordi ha dissenyat una carta de 16 plats, en els quals algun component del plat ha estat sotmès a la saborosa calor del carbó. Aquests estan repartits en dues seccions d'entrants (6-17€) i dues seccions de principals (15-21€), i estan pensats per compartir, uns 3 per persona. La carta de vins és curta, però amb seleccions per a totes les butxaques.
Com els Miguelines volem recomanar-te bé, ens vam veure obligats a preparar la panxa per degustar 11 plats i 2 postres. La veritat és que ens va costar decidir quins no tastar. Us expliquem la nostra experiència:
Dels entrants, ens quedem amb tres. La "Sardina marinada", per l'equilibri d'ingredients i el seu elegant emplatat. La "Coca de bonítol", per la subtilesa del fumat en el peix i la seva integració amb la resta d'elements. Finalment, l'"Escuma de boletus amb trufa negra", pel potent sabor i la cremositat del conjunt, que ens va deixar sense pa per sucar-hi.
Sardina marinada
Coca de bonítol
Escuma de boletus amb trufa negra
Considerem que els principals són a un nivell superior i també volem destacar-ne tres. L'"Arròs melós de papada fumada i rostes", per la melositat de l'arròs, la lleugera caramel·lització de la salsa i el cruixent de cada cullerada. El "Colomí amb musclos en vinagre", pel precís punt de cocció de la carn a la brasa, ben sucosa, cruixent i saborosa. Per menjar-la amb les mans! El tercer, l'"Ostra escabetxada amb peus de porc", perquè creiem que resumeix la filosofia del local: saborós, untuós i amb un punt canalla en combinar un producte exclusiu amb un altre de més mundà.
Arròs melós
Colomí amb musclos en vinagre
Ostra escabetxada amb peus de porc
De l'àmbit dolç, tastem el "Sorbet de llimona", que té un emplatat i elegància digna d'estrella Michelin, i la "Crema Sants es Crema", una lleugera escuma amb sucre cremat que cobreix un fons de mango, on la combinació de textures i temperatures és ben curiosa.
Sorbet de llimona
Crema Sants és Crema
En definitiva, el Sants és crema és un restaurant molt jove (va obrir el passat 4 d'octubre) i encara ha d'ajustar alguns aspectes, però ja veiem reflectida la solidesa i elegància d'un xef amb una trajectòria de més de 10 anys a les millors cuines del món. El local no està a l'altura dels productes, el cuiner, els plats i el preu, però els gastrònoms, com tu i nosaltres, gaudirem molt de les sofisticades i elegants elaboracions que en Jordi prepara a la brasa. A què esperes per anar-hi?
Puntuació | ||
---|---|---|
Menjar | Vins | |
72 | 67 | |
Servei | Local | |
66 | 64 | |
Preu | Estrelles Miguelín | |
40€ | ||
Per persona: 5-6 plats a compartir + copa de vi |
On és Sants es crema?
Direcció:C/ dels Comtes de Bell-Lloc, 118, 08014 Barcelona
Telèfon: 932 22 96 44
Horari: De dimarts a divendres de 13:00 a 15:15 i de 20:45 a 22:45. Dissabtes de 13:30 a 15:15 i de 20:45 a 22:45. Diumenges i dilluns tancat.
Estrelles MiguelínRobata Sushi & Grill: Japo-fusió 'molón'
Estrelles MiguelínL'Escale Bistrot: eclectic french
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada