Les entitats sobiranistes volen convertir la manifestació d’aquest dissabte en una nova Diada: la “Diada Nacional per la Llibertat”. La Diada és nova, i la localització també: el carrer Marina de Barcelona, des del carrer Pujades fins al mar. A les cinc de la tarda, l’ANC i Òmnium volen omplir aquesta gran artèria de la capital catalana per exigir la sortida de presó dels deu presos polítics independentistes.
Sota el lema “Llibertat presos polítics, som República”, la capçalera de la manifestació se situarà a la confluència amb el carrer Pujades, i s’estendrà fins al mar. La capçalera avançarà fins a l’avinguda Icària, on hi haurà l’escenari i es faran els parlaments. Hi haurà una “capçalera d’honor” per als familiars dels presos. Les entitats demanen als assistents que hi vinguin amb el ja emblemàtic llaç groc. L'objectiu és que sigui una convocatòria "oberta i inclusiva", ha assegurat Marcel Mauri, líder accidental d'Òmnium, aquest dijous. "Qualsevol demòcrata s’hi ha de sentir cridat a venir perquè el que està en joc es la democràcia".
El vicepresident de l’Assemblea, Agustí Alcoberro, ha assegurat que el plantejament que fan és “molt ambiciós”: portar fins a Barcelona una gran part de la gent que s’hi desplaça pels Onze de Setembre. La diferència, ha admès, és que les manifestacions de la Diada les preparen amb un marge de tres o quatre mesos, i aquest cop ho han hagut de preparar en deu dies. No obstant això, ha anunciat que ja tenen 574 autocars confirmats, una xifrà que asseguren que continuarà creixent.
“Hem optat pel carrer Marina com a espai emblemàtic, un carrer que té algunes de les postals clàssiques de Barcelona, com la Sagrada Família o l’skyline”, ha explicat Alcoberro. L’objectiu de les entitats és que tingui el mateix ressò internacional que tenen els 11-S.
Hi haurà més informació