Fotografia: @Omnium
El vice-president de l’ANC, Agustí Alcoberro, i vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han presentat els detalls de la manifestació de dissabte 11 de novembre per demanar l’alliberament d’Oriol Junqueras, els set consellers i els presidents de les entitats civils sobiranistes. La marxa, descrita com a molt ambiciosa per Alcoberro, sortirà rere el lema ‘Llibertat presos polítics. Som República’. ‘Ens agradaria no haver-la de convocar mai però tenim 8 consellers i els dos presidents de les entitats a la presó’, ha dit Mauri.
Recorregut
La manifestació començarà a les cinc de la tarda al carrer Marina amb carrer de Pujades i baixarà direcció al mar fins a l’avinguda d’Icària, on hi haurà l’escenari. Passarà, per tant per davant de la seu de l’ANC i prop del temple de la Sagrada Familia.

Capçalera
A la capçalera hi haurà, com és habitual a les grans manifestacions independentistes, els principals dirigents sobiranistes. Com a novetat, hi haurà una capçalera d’honor amb els familiars dels presos polítics i dels membres del govern que són a Brussel·les. A més, han demanat als manifestants que portin un llaç groc en homenatge a ells.
‘Una marxa molt ambiciosa’
Agustí Alcoberro i Marcel Mauri han reiterat la voluntat que la manifestació de dissabte sigui equiparable amb les grans Diades, amb la diferència que si aquelles s’organitzen durant tres mesos, la de dissabte s’ha hagut de preparar en només 10 dies. Així i tot, el vice-president de l’ANC ha anunciat que ja hi ha previstos 574 autocars que portaran manifestants des de diferents punts del país. A més, ha remarcat que s’espera que la xifra de vehicles col·lectius segueixi creixent.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Mostra la imatge al Twitter