dimarts, 1 de març del 2016

De Guerra fins a Lerroux, retrocedint

De Guerra fins a Lerroux, retrocedint

"El pacte amb Ciutadans inclou un menyspreu explícit cap al catalanisme polític, reduint-lo a zero i prenent els que combaten la immersió com a referent únic"

Políticament, una pena. Nacionalment, un insult. Socialment, no res... Pedro Sánchez ofereix a Catalunya complir el que va quedar de l'Estatut que, prèviament, havien destrossat entre Alfonso Guerra i el Tribunal Constitucional. Això i programar uns quants cursos de català a l'Instituto Cervantes, sense ni tan sols concretar-ne la quantitat. Res més. I aquestes micropropostes les ofereix a En Comú Podem, evitant escrupolosament qualsevol contacte amb els dos partits que conformen el Govern català. 
Ni Sánchez ni el PSOE no tenien cap necessitat d'ofendre ni aquesta societat ni el Parlament que la representa. N'hi havia prou ignorant els catalans, tal i com han fet en tota la negociació. Però no. Pel que sembla, el pacte amb Ciutadans inclou un menyspreu explícit cap al catalanisme polític, reduint-lo a zero i prenent els que combaten la immersió com a referent únic. El PSOE ha retrocedit fins a Lerroux.

Aquella fotografia iniciàtica de Pere Navarro amb Albert Rivera, Llanos de Luna i Alícia Sánchez-Camacho del 6 de desembre de 2013 ha fet el seu curs, implacable. L'essència de PSOE sempre serà el somriure, sarcàstic, d'Alfonso Guerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada