Així mateix, ha explicat que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat es tornarà a reunir ‘abans de finals d’any segur’ i que abans del 30 de setembre ho faran tots els grups de feina que es van constituir en l’anterior reunió, celebrada a Barcelona i a la qual va acudir la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.
Ha lamentat que aquella primera trobada, en el qual també van participar el vice-president del govern, Pere Aragonès, i el conseller d’Afers Estrangers, Ernest Maragall, no servís per arribar a acords concrets ni tan sols sobre lleis catalanes impugnades per l’anterior govern espanyol, del PP, i que ‘fa temps que hi ha un clam popular que s’han de fer efectives, com són la d’habitatge’.
‘Ens hem emplaçat a la primera setmana de setembre a trobar-nos i a entrar en el detall, esperem que ara sí, i veure de quines d’aquestes lleis que estan ara mateix impugnades l’Estat valora retirar-ne el recurs’, ha assenyalat.
Preguntada per si la Generalitat acudirà al Consell de Política Fiscal i Financera convocat pel 22 d’agost, ha indicat que ‘és possible que el vice-president delegui en una altra persona’ la seva representació, com ha fet en altres ocasions.
Pressupost 2019
Artadi confia que el pressupost del 2019 tirarà endavant i, encara que ha defensat que la CUP és el ‘soci preferent’, ha assenyalat els comuns com a possibles socis per aprovar els Comptes de la Generalitat.
‘Mà estesa a la CUP, evidentment també mà estesa als comuns i explorar possibles suports a uns pressupostos que entenem que beneficien al conjunt del país’ i que la conselleria d’Economia està tancant amb la resta de departaments.
El govern preveu que aquests comptes prosperaran i Artadi les ha desvinculat d’un possible avançament electoral: ‘Crec que són coses independents. Haurem de veure a quina situació s’arriba. La voluntat és que hi hagi pressupost, es treballa perquè hi hagi pressupost, i després, si no, ja es veuria’.
Felipe VI desaparegut
La consellera ha lamentat que Felip VI ‘podia haver exercit el seu rol institucional i potser no intervenir però intercedir i buscar ponts’ entre l’independentisme i l’estat en la passada legislatura, però no ho va fer, quelcom que creu que va plasmar el discurs que va fer el 3 d’octubre, l’endemà passat del referèndum d’independència i després d’una vaga general a Catalunya.
‘En lloc de donar confort o intentar estendre la mà o acostar el diàleg, decideix posar-se d’esquena a aquesta gent que va dir prou a la violència de l’estat’, en referència a l’actuació policial de l’1-O.
No obstant això, ha percebut un canvi després de l’arribada del PSOE al govern central i menys presència pública del monarca: ‘Ara el veig bastant més desaparegut.’
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada