CULTURA >
GASTRONOMIA
El Palau Robert dedica una exposició a Carme Ruscalleda, la xef amb més estrelles Michelin del món
‘Carme Ruscalleda. L’essència del gust’ explora la tasca de
l’autora d’una cuina amb una gran projecció internacional que fusiona la
tradició i l’avantguarda des dels seus inicis
La
mostra ‘Carme Ruscalleda. L’essència del gust’ s’ha inaugurat aquesta setmana al
Palau Robert
de Barcelona, on es pot veure a la Sala 3 fins al 29 de setembre.
Exhibeix la trajectòria de l’ambaixadora de la cuina catalana al món, ja
que és la xef que acumula més estrelles Michelin. A través d’objectes,
menús i fotografies, la mostra explora la tasca de l’autora d’una cuina
amb una gran projecció internacional que fusiona la tradició i
l’avantguarda des dels seus inicis.
La comissària de la mostra, Anna Alberni, explica que gran part de
l’exposició és un rescat d’objectes que Ruscalleda tenia a casa o al seu
estudi i que ajuden a entendre i definir com és la cuinera. Així el
punt de partida de la mostra, que es dividiex en diversos àmbits, és una
representació la botiga de Sant Pol on Ruscalleda va començar el seu
projecte, abans d’obrir el primer restaurant. Tot seguit hi ha una
cronologia que detalla la feina feta en els tres restaurants que ha
tingut la cuinera: el Sant Pau de Sant Pol de Mar, el de Tòquio i el
Moments de Barcelona.
‘Diari d’un judici polític’, per Josep Casulleras
Rebeu cada dia al vostre correu la crònica i l’anàlisi de tot allò que passa al Tribunal Suprem espanyol
En tercer lloc, el visitant troba un espai audiovisual que mostra el
dia a dia a la cuina del Sant Pau. La idea és crear una experiència
immersiva i que el visitant se senti com si fos al mig de la cuina, amb
els seus moments de calma i el punts àlgids, plens d’estès. Finalment,
l’exposició es completa amb un espai dedicat a l’obra de la cuinera.
Primer hi apareixen ressenyats dotze productes que caracteritzen la
cuina de Ruscalleda com ara el porc, el peix, els arrossos, els suquets,
el pa amb tomàquet i la influència japonesa, entre més. I d’altra
banda, hi ha dotze menús temàtics on la cuinera ha afegit la creativitat
en les receptes tradicionals catalanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada