Més de 600 cerveses provinents de
314 tallers artesans i més de 1.500 professionals del sector vinguts
d’arreu. Aquestes són les xifres del Barcelona Beer Festival,
el festival especialitzat en cervesa artesana més gran que es fa al
país. La trobada, que no para de créixer, es fa durant tot aquest cap de
setmana a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Amb
només vuit anys d’existència i gràcies a l’expansió que ha viscut el món
de la cervesa artesana, el festival s’ha consolidat com una cita de
referència que aplega les darreres tendències i novetats del sector.
Al festival hi haurà 120 sortidors que serviran més de 646 cerveses diferents. Entre tota aquesta oferta, els organitzadors han intentat buscar un equilibri entre les cerveseres nacionals i les que es fan a la resta del món, ja que la filosofia del Barcelona Beer Festival resideix en el coneixement i l’intercanvi per mostrar què es fa aquí i a fora. Una de les novetats d’enguany és que s’han dividit les més de 600 cerveses en set grans famílies. D’aquesta manera, expliquen els organitzadors, és més fàcil orientar-se entre tanta oferta i es fa pedagogia de la cultura cervesera.
Aquestes set famílies seran presents a tot el festival mitjançant un codi de colors a les cartelleres i explicacions de cada categoria. També hi haurà un codi específic per a la cervesa sense gluten i sense alcohol, per tal que tothom pugui gaudir de l’experiència cervesera del festival. Com ja és tradicional, les cerveses s’aniran tornant als sortidors i una gran pissarra i els tocs de campana informaran de les varietats que es poden degustar a cada moment.
Dissabte es faran tres sessions de tast molt diferents: un serà de cerveses i formatges, l’altre de cerveses fetes amb llúpol de procedència 100% catalana i el darrer anirà a càrrec d’un sommelier especialitzat en cervesa, que aconsellarà alguns maridatges insòlits. També hi haurà un taller per a aprendre a cuinar amb flor de llúpol, un dels ingredients bàsics de la cervesa que té unes possibilitats gastronòmiques molt poc conegudes. Finalment, diumenge hi haurà una degustació guiada de cerveses catalanes, un maridatge de cerveses amb productes fumats i un taller per a aprendre a cuinar amb cervesa.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
Al festival hi haurà 120 sortidors que serviran més de 646 cerveses diferents. Entre tota aquesta oferta, els organitzadors han intentat buscar un equilibri entre les cerveseres nacionals i les que es fan a la resta del món, ja que la filosofia del Barcelona Beer Festival resideix en el coneixement i l’intercanvi per mostrar què es fa aquí i a fora. Una de les novetats d’enguany és que s’han dividit les més de 600 cerveses en set grans famílies. D’aquesta manera, expliquen els organitzadors, és més fàcil orientar-se entre tanta oferta i es fa pedagogia de la cultura cervesera.
Aquestes set famílies seran presents a tot el festival mitjançant un codi de colors a les cartelleres i explicacions de cada categoria. També hi haurà un codi específic per a la cervesa sense gluten i sense alcohol, per tal que tothom pugui gaudir de l’experiència cervesera del festival. Com ja és tradicional, les cerveses s’aniran tornant als sortidors i una gran pissarra i els tocs de campana informaran de les varietats que es poden degustar a cada moment.
La cervesa artesana, tot un univers per descobrir
El món de les cerveses artesanes és molt complet i va molt més enllà de la mera degustació de diferents marques i tipus. Per això l’oferta del festival es complementa amb un bon reguitzell d’activitats paral·leles, amb tastos guiats, tallers, presentacions de nous productes i col·loquis. Divendres, per exemple, es podrà fer un curs d’introducció al vocabulari cerveser, aprendre a fermentar aliments i participar en un col·loqui amb Martin Dickie, fundador de la marca de cervesa escocesa Brewdog i un dels referents europeus de la revolució de la cervesa artesana.Dissabte es faran tres sessions de tast molt diferents: un serà de cerveses i formatges, l’altre de cerveses fetes amb llúpol de procedència 100% catalana i el darrer anirà a càrrec d’un sommelier especialitzat en cervesa, que aconsellarà alguns maridatges insòlits. També hi haurà un taller per a aprendre a cuinar amb flor de llúpol, un dels ingredients bàsics de la cervesa que té unes possibilitats gastronòmiques molt poc conegudes. Finalment, diumenge hi haurà una degustació guiada de cerveses catalanes, un maridatge de cerveses amb productes fumats i un taller per a aprendre a cuinar amb cervesa.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada