L’ajuntament de Barcelona ha signat un conveni amb l’Agència Tributària de Catalunya pel qual cedeix a la Generalitat la recaptació executiva dels imposts, és a dir, la persecució fiscal dels imposts impagats. Un servei que fins ara exercia l’agència tributària espanyola. Aquest conveni té una gran significació, perquè és un salt endavant per l’Agència Tributària de Catalunya, que incorpora el client de més envergadura, l’Ajuntament de Barcelona.
Amb la signatura del segon conveni, que renoven, tots dos organismes intensifiquen la col·laboració en matèria d’intercanvi d’informació tributària i prestació de serveis tributaris, en el marc de la xarxa Tributs de Catalunya. L’objectiu és cooperar en la lluita contra el frau fiscal i millorar el servei de finestreta única tributària per mitjà del qual, ja des del 2015, els barcelonins poden dur a terme gestions tributàries com ara sol·licitar informació o presentar l’autoliquidació i declaracions dels seus impostos —tant pel que fa als tributs locals com als que gestiona l’ATC— en qualsevol de les oficines de l’Ajuntament o de l’Agència. La novetat d’enguany és que se suma al servei de finestreta única la recentment inaugurada Oficina Territorial de l’ATC al Barcelonès Nord.
L’Agència Tributària de Catalunya amplia l’abast de la seva gestió recaptatòria, amb la signatura de convenis com aquest, que fa temps que va acordant amb diputacions i ajuntaments.
Ara fa un any, l’ATC va començar a fer la recaptació executiva dels impostos de la Generalitat -com el de successions i el de patrimoni-. Això li va permetre a l’administració catalana estalviar-se els 10 milions anuals que pagava a la Hisenda espanyola per aquesta feina.

[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]