dimecres, 31 de maig del 2017

Dràcula, gran protagonista del cartell del 50è aniversari del Festival de Sitges

Festival de Sitges 2017

Dràcula, gran protagonista del cartell del 50è aniversari del Festival de Sitges

William Friedkin, director del gran clàssic "El exorcista", rebrà el Gran Premi Honorífic

L'organització ha confirmat la presència de l'aclamat cineasta asiàtic Johnnie To

| 31/05/2017 a les 13:42h
Roda de premsa de presentació del 50è aniversari del Festival de Sitges | ACN
El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges ha donat a conèixer el cartell del 50è aniversari, que té com a element principal la figura inquietant de Dràcula, una de les grans icones del gènere. La nova imatge recupera l’essència misteriosa i espectral del vampir, en homenatge al 25è aniversari de l'aclamada pel·lícula dirigida per Francis Ford Coppola, tal com s'ha pogut veure en l'acte celebrat aquest dimecres al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

“Hem volgut homenatjar l’obra de Bram Stoker a través d’un exercici que va més enllà dels clixés”, afirma Rafa Antón, creatiu de l’agència China, de nou l'empresa encarregada de realitzar el disseny de la imatge del festival. Per la seva banda, Àngel Sala, director del certamen, ha volgut subratllat que el cartell serveix “per reflexionar sobre la figura del Dràcula i exaltar el caràcter amenaçant del vampir espectral".



William Friedkin i Johnnie To, també a Sitges

A banda de Dràcula, que sobrevolarà tot el festival, l’organització ha confirmat la presència a Sitges de dos grans mestres del terror i el thriller com són William Friedkin i Johnnie To. El primer, reconegut mundialment per dirigir entre altres cintes El exorcista i The French Connection, rebrà el Gran Premi Honorífic; mentre que el cineasta asiàtic repeteix visita a Sitges, a l’edició del 2005 va guanyar el premi Màquina del Temps.

La 50a edició del certamen també presentarà una peça audiovisual creativa i un llibre oficial que commemoraran l’aniversari i dedicarà un homenatge als seus fundadors i personalitats vinculades als inicis del Festival. El programa d’actes elaborat amb motiu de la celebració de les cinquanta edicions pretén ser una reafirmació de la condició del cinema de gènere com a llenguatge universal i, al mateix temps, la projecció de la marca Sitges com a segell de tots els camps que integren el cinema fantàstic.

La marca "Sitges" i "50" ja s’ha començat a visualitzar en alguns dels escenaris més rellevants del cinema a nivell internacional. El passat mes de febrer, el Festival va ser protagonista d’una recepció a Los Angeles, conjuntament amb CAA, una  de les agències de representació més importants del món del cinema. A més de Los Angeles, el 50è aniversari del Festival també ha estat protagonista recentment a Cannes.
 
El director nordamericà William Friedkin Foto: @WilliamFriedkin

Activitats paral·leles del 50è aniversari

El festival aproparà la seva història al gran públic amb l’exposició 50è Aniversari Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 1968-2017: El cinema és fantàstic, a la Filmoteca de Catalunya, primer, i a l’Edifici Miramar de Sitges, després. La mostra està comissariada per Diego López, programador del Festival i responsable de la secció Brigadoon. Exhibirà un recorregut pels 50 anys del Festival a través dels seus cartells, films destacats, convidats i imatges diverses. A Barcelona es podrà visitar del 22 de juny al 17 de setembre, mentre que a Sitges hi serà el mes d’octubre.

També a la Filmoteca de Catalunya, se celebrarà un cicle de projeccions amb una selecció d’una cinquantena de títols destacats dins la història del festival, programats conjuntament entre la Filmoteca i l'organització del certamen. Blade Runner, Posesión infernal, El exorcista, La cosa, Akira, Reservoir Dogs, Oldboy, REC, El día de la bestia, Mulholland Drive o Martyrs són algunes de les cintes que els fans podran gaudir en pantalla gran del 22 de juny al 30 de setembre.

El Festival reforça la seva aposta per la realitat virtual

La realitat virtual serà un dels eixos de la mostra sitgetana en aquesta 50a edició. Després de la primera experiència de l’any passat, l’empresa Samsung aposta per Sitges per traslladar-hi les últimes tecnologies en l’àmbit de la realitat virtual i els continguts immersius i 360º.


(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada