divendres, 10 de gener del 2020

El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia

El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia

La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que vol ser un homenatge al poeta
 
Ençà, el vi d'Empordàlia que vol ser un homenatge a Joan Maragall
El celler Empordàlia treu al mercat el seu nou vi Ençà, inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall. És per això, que el celler ha escollit l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona per presentar-lo. Serà el proper 28 de gener de 2020, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta i a la terra.

L’acte estarà presidit conjuntament pel President d’Empordàlia, Josep Blanch i per Pere Maragall, llicenciat en història, professor de llengua i literatura catalanes, i nét del poeta. Pere Maragall ha publicat diversos articles i treballs sobre el seu avi i ha escrit un estudi biogràfic del poeta. Durant l’acte, es parlarà de la relació de Joan Maragall amb l’Empordà; i el gerent d’Empordàlia, Simon Casanovas, serà l’encarregat de presentar el vi Ençà.

El nou vi d’Empordàlia es diu Ençà fent referència a les últimes frases del poema “L’Empordà” de Joan Maragall: “La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya”. Està elaborat amb les varietats tradicionals de l’Empordà, garnatxa i samsó. Una sinergia, entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes), i acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l’Empordà com a terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada