El Departament de Salut ha confirmat que actualment s'estan investigant un total de vuit persones a Catalunya que podrien estar contagiades de coronavirus a més de la dona de 36 anys confirmada per aquest temut virus provinent de la província xinesa de Wuhan.
A aquest grup de persones se'ls fan les proves que marquen els criteris clínic i epidemiològics, el que no vol dir que hagin d'estar contagiats, poden presentar símptomes que s'associen al covid-19 i caldrà veure com evolucionen.

Cap relació amb els 25 aïllats als seus domicilis

En la compareixença que ha fet el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que aquests casos no tenen res a veure amb les 25 persones que es troben aïllades als seus domicilis perquè van estar en contacte directe amb la dona italiana que ha donat positiu de coronavirus.
Des del departament de Salut no s'han donat detalls de la localització d'aquests casos als quals se'ls està fent el test mèdic conegut com a PCR. El mateix departament, de la mà del secretari de Salut Pública, ha assegurat que el nombre d'aquests sospitosos pot pujar en les properes hores.
Joan Guix y Assumpta Ricard
Joan Guix, secretari de Salut Pública, i Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de Salut del Servei Català de la Salut

Onze persones investigades des de l'inici del brot

Així mateix, Joan Guix ha explicat que seguint el criteri clínic i epidemiològic, s'han fet aquestes mateixes proves a un total d'onze persones a Catalunya i d'aquestes, només una ha donat positiu: el cas que s'ha conegut aquest dimarts de la dona resident a Barcelona.
Les proves es van començar a fer des de l'inici del brot a la ciutat xinesa de Wuhan, a mitjan de gener. Ara aquest perillós virus ja ha corregut per tot el món amb un important focus a Itàlia, on han mort set persones.