Abans s’hi emportaven un fogó, carbó,
un morter i una olla de ferro. Això a més d’un cistell carregat de
verdures com patates, cebes, alls, tomates, pebrots… oli i espècies, que
el pujaven a bord. A l’hora de dinar, posaven la ceba dins l’olla i les
patates a rodanxes, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d’all.
Llavors hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa
i que sabien que no podrien vendre, i hi tiraven un bon raig d’oli, ho
cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Mentrestant, agafaven
un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, el posaven per sobre
del peix quan ja el tenien cuit, i l’hi deixaven bullir entre dos i
cinc minuts més. Tot seguit ho enretiraven del foc i ja estava llest per
menjar.
Era un plat de peix i vegetals molt primari però ara s’ha convertit en un de tradicional que se sol cuinar amb rap, rom o turbot.
Era un plat de peix i vegetals molt primari però ara s’ha convertit en un de tradicional que se sol cuinar amb rap, rom o turbot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada