diumenge, 28 de setembre del 2014

Al Japó, també es parla del 9-N: "Les fronteres es difuminen i els independentismes s’escalfen"

Al Japó, també es parla del 9-N: "Les fronteres es difuminen i els independentismes s’escalfen"

El 'Asahi Shimbun' dedica un article d'opinió al procés que viu Catalunya prenent com a referència la V de la Diada


"Barcelona no és només una ciutat olímpica i futbolística sinó també la capital orgullosa de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Ara hi parlen d'independència amb fervor i amb un cert risc", així arrenca l'editorial del diari japonès Asahi Shimbun d'aquest diumenge.
L'article explica com va anar la V de la Diada i l'autor, Kaku Nagatomi, explica que va conèixer el resultat del referèndum d'Escòcia estant encara a Barcelona però que la mala fortuna dels independentistes escocesos no desanimava els catalans.
"La terra de Miró, Dalí, Gaudí i altres artistes ha desenvolupat una cultura particular, incloent-hi la seva pròpia llengua", assegura l'autor que diu que l'autonomia catalana "ha experimentat alts i baixos segons les relacions amb el Govern central de cada època. En tot cas hi ha sentit de rivalitat prou fort i profund vers Madrid".
Aquest diari, un dels més importants del Japó amb 7 milions de tiratge, alerta que "no hi ha garantia que la serenitat de la Gran Bretanya [amb el referèndum escocès] es repeteixi a Catalunya".
L'article explica que el 9-N es convocarà els catalans a les urnes però que Madrid ho impedirà. "Europa és precària, el resultat de molts conflictes bèl·lics. Si es treu la fins capa superficial del seu mapa, apareixen per sota fronteres borroses, mapes molt antics. Són mapes lloables per a alguns i execrables per a altres".

オピニオン
日曜に想う 国境かすれ、独立論は熱く危うく 特別編集委員・冨永格
 五輪とサッカーの街である前に、バルセロナは誇り高きカタルーニャ自治州の都である。そこでいま、スペインからのインダパンデンシア(独立)が熱く、危うく語られている。  市街を東西に貫くグランビアは、プラタナス並木4列を従えた大通りだ。9月11日、……[続きを読む]
PR情報

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada