dilluns, 29 de setembre del 2014

El TC suspèn la consulta, el procés català continua

 PER SI ENS MIREN...
LA DEMOCRÀCIA BEN ENTESA...!!!!
29/09/2014
Consulta

El TC suspèn la consulta, el procés català continua

Francisco Pérez dels Cobos
El president del TC, Francisco Pérez de los Cobos

El Tribunal Constitucional admet a tràmit els recursos del govern espanyol en uns tràmits superaccelerats

Xavier Lladó
El Singular
El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha suspès avui de forma cautelar la consulta sobiranista catalana en admetre a tràmit els recursos d'inconstitucionalitat presentats pel govern espanyol contra la convocatòria del 9 de novembre. Ha pres la decisió de forma unànime Tot i aquesta decisió, el procés sobiranista endegat pel govern català, amb el suport de la resta de partits favorables a la consulta i el moviment civil per al 9-N, continuarà.

La decisió ha estat adoptada en un ple convocat de forma urgent, després de presentar aquest matí l'advocat de l'Estat en el registre del Constitucional els recursos de l'executiu contra llei de consultes, que va ser aprovada el passat dia 19 pel Parlament, i contra el decret de convocatòria, signat dissabte pel president de la Generalitat, Artur Mas. Hores d'ara el Constitucional no ha considerat il·legal la llei i el decret, perquè és el que haurà de debatre a partir d'ara.

La interposició del recurs del govern espanyol ha estat anunciada pel mateix president, Mariano Rajoy, en una compareixença davant els mitjans de comunicació després d'una reunió extraordinària del Consell de Ministres. La suspensió s'ha produït de forma automàtica, com està establert quan és el govern espanyol el que presenta els recursos d'inconstitucionalitat i ho sol·licita de forma expressa.

El tribunal de garanties constitucionals ha de decidir si perllonga aquesta suspensió temporal abans que passi un termini de cinc mesos o, en el seu cas, l'aixeca. Encara que la suspensió és cautelar i no suposa cap pronunciament sobre el fons de l'assumpte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada