La manifestació espanyolista de diumenge ha aterrat a la comissió d’investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils del Parlament. Ha estat aquest dimarts, durant un torn de rèplica del diputat del PP Santi Rodríguez. “A la primera intervenció m’he reprimit”, ha deixat anar el dirigent popular, que ha continuat: “Em sembla molt hipòcrita que algunes diputades parlin en aquesta sessió de respecte a la pluralitat i de diversitat, quan fa 48 hores estaven impedint la lliure expressió d’uns ciutadans a Barcelona”.
D’aquesta manera, Santi Rodríguez feia referència a la manifestació contra la immersió lingüística convocades per diverses entitats espanyolistes, que va topar amb una convocatòria dels CDR en defensa de l’escola catalana. “No sé si va ser per raons ètniques o no, però ho van fer”, ha reblat.
La primera intervenció del diputat del PP ha estat carregada de polèmica després de l’exemple que ha posat: quan una persona deixa una motxilla en una estació de tren, el prejudici no és per l’origen de la persona, sinó per l’objecte que hi deixa.
La diputada de JxCat, Aurora Madaula, ha volgut advertir-li que “el ‘són ells’ recorda al ‘tot és ETA'”, i que “ja sabem com va acabar la criminalització de la societat basca”. També li ha replicat la diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, que li ha recordat que els prejudicis tenen conseqüències: es tradueixen en un augment dels delictes d’odi.