dimarts, 24 de desembre del 2019

Carles Puigdemont: "L'exili és i serà una eina de lluita"

Carles Puigdemont: "L'exili és i serà una eina de lluita"

"No vindré a Catalunya a instal·lar-me i a viure a casa meva amb normalitat, he de continuar lluitant des d'un lloc lliure", assegura el president a l'exili

El president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, ha defensat aquest dilluns, després que el Parlament Europeu li hagi concedit l'acreditació provisional d'eurodiputat, que "l'exili és i serà una eina de lluita". "Malgrat que tinguem immunitat, no tenim normalitat", ha afegit en una entrevista al programa 'El Món a Rac1', on ha deixat clar que "mentre hi hagi presos polítics, no podem actuar amb normalitat". I en relació a l'exili ha considerat que "si no haguéssim estat aquí no hauríem pogut entrar a Estrasburg". Sobre la sentència del TJUE reconeixent la immunitat d'Oriol Junqueras, Puigdemont ha dit que no els va sorprendre aquesta decisió, i que "vam ser feliços per molta gent, vam sentir que recompensàvem el patiment de molta gent i coronàvem un cim".
En relació a la possibilitat de tornar a Catalunya, el president a l'exili ha estat contundent: "No vindré a Catalunya a instal·lar-me i a viure a casa meva amb normalitat, he de continuar lluitant des d'un lloc lliure". En canvi, sí que té intenció d'anar a la Catalunya Nord: "No és Espanya. Perpinyà és Catalunya. Un acte a Perpinyà o una reunió a Perpinyà, em faria molta il·lusió". En l'entrevista, Puigdemont ha afirmat que "tenim ganes de tornar a casa i que la primera cosa que fem sigui anar a veure els presos. L'estat espanyol pot tenir la temptació de violentar la llei europea. Però evidentment també tenen Junqueras a la presó i no l'hi haurien de tenir".

En aquesta línia, ha assenyalat que "anar a veure els presos que no haurien de ser a la presó és un deure" i que "hem de convidar el màxim nombre d'eurodiputats a visitar un company seu injustament empresonat com Oriol Junqueras".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada