Els canelons són un ritual. Hi ha qui diu que calen dos dies, però també es poden fer en dues hores. Són tan bons que potser paga la pena que ens esforcem per no perdre aquest gran plaer de la taula del nostre país. Amb el cronòmetre a la mà, us asseguro que els podeu fer boníssims, mantenint-ne tot el sabor, en poca estona.
La raó que ens permetrà d’estalviar-nos el temps és la cocció de la carn. Si ens els mengem per Sant Esteve, podem aprofitar les restes del pollastre rostit de Nadal, ben regades amb el suc daurat que trobarem al fons de la cassola. Per complementar aquest pollastre, podem afegir-hi carn de porc, potser cap de llom o algun altre tall. Imprescindible el fetge de pollastre: és el que hi donarà el toc decisiu. Amb això en tindrem prou; si no, aprofitem el pollastre de Nadal. Ho podem rostir tot o simplement ho podem fregir en una paella. Sí, sí, fregir: no és pas cap sacrilegi. No poseu el foc rabent, que no quedi sobtat, però tampoc massa lent, perquè no quedi com bullit. A la paella o a la cassola, hi podreu afegir uns grans d’all. Si ho feu a la cassola, també una branqueta de canyella, que hi és imprescindible.
Butlletí de notícies de VilaWeb
Rep les notícies de VilaWeb cada matí al teu correu