diumenge, 12 d’octubre del 2014

L'Ajuntament de BCN xifra en 38.000 els assistents a la manifestació del 12-O

EL DOTZE D'OCTUBRE

L'Ajuntament de BCN xifra en 38.000 els assistents a la manifestació del 12-O

Societat Civil Catalana qualifica el procés independentista de "miratge grotesc" que convertirà els catalans en "més pobres i menys lliures"

EL PERIODICO
RAFA JULVE / BARCELONA
Diumenge, 12 d'octubre del 2014 - 15.25 h
La concentració del 12-O a la plaça de Catalunya.
El Ajuntament de Barcelona ha xifrat en 38.000 el nombre d'assistents a la manifestació antisobiranista convocada aquest 12-O per Societat Civil Catalana (SCC) a la plaça de Catalunya. L'any passat, segons els càlculs que va donar llavors el consistori, hi van participar 30.000 persones.
La concentració ha comptat amb l'assistència dels principals dirigents del PPC i de Ciutadans, així com de representants de UPD a Catalunya, acompanyats pel diputat al Congrés Toni Cantó. A l'escenari, situat al centre de la plaça, s'ha projectat un vídeo en què l'exministre socialista Josep Borrell, el catedràtic d'Economia Francesc Granell i el president del saló immobiliari Meeting Point, Enric Lacalle, han opinat sobre els riscos que en la seva opinió suposaria la independència de Catalunya.

L'"ENGANY" DEL 9-N

En el torn dels discursos, l'historiador i vicepresident de Societat Civil Joaquim Coll ha afirmat que la solució als problemes d'Espanya "no consisteix mai a sortir corrent". "Això és una sobirana estupidesa", ha redundat en referència al procés sobiranista.
Coll ha acusat al Govern d'Artur Mas i els partits pro consulta de cometre "un engany, una falsedat i una estafa democràtica" al parlar d'una consulta "que no se celebrarà". També ha carregat contra la "covardia" de les "elits econòmiques, sindicals i culturals" i contra la "ceguesa dels famosos, artistes, periodistes i esportistes incapaços de resistir-se als cants de sirena del 'volem votar' sense adonar-se que votar no és en aquest cas sinònim de democràcia".
Sota el lema 'Per una Espanya de tots', els assistents no han deixat d'onejar banderes espanyoles i senyeres durant tot l'acte, en què s'han interromput alguns discursos al crit de "Catalunya és Espanya" i "Artur Mas, dimissió".
Durant la intervenció que ha precedit l'himne d'Espanya, que ha clausurat l'acte, el president de SCC, Josep Ramon Bosch, ha defensat una Catalunya "sense complexos" i ha proclamat que el procés sobiranista "és un miratge grotesc", ja que la independència de Catalunya convertiria els catalans en "més pobres, més irrellevants i menys lliures". "Nosaltres tenim pressa perquè torni el seny", ha sostingut.

ELECCIONS ANTICIPADES

Els líders polítics no han pujat a l'escenari per a parlar, però sí que ho han fet en rodes de premsa prèvies en una zona situada a la mateixa plaça de Catalunya. Allà, la popular Alicia Sánchez-Camacho ha acusat Mas de "governar a la desesperada" i ha etzibat que "el procés sobiranista ni és democràtic ni és pacífic", en al·lusió a l'atac que, segons l'organització, ha patit un autobús de SCC a Lleida quan es dirigia a la manifestació.

Tant Camacho com el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han considerat que Mas està "obligat" a convocar eleccions anticipades. Aquest últim, a més, ha acusat el Govern de Mariano Rajoy i el PSOE de convertir-se en "un xollo" per als independentistes per no promoure mesures que permetin "refer i aixecar Espanya". I tant Ciutadans com populars han lamentat que el PSC hagi rebutjat participar oficialment en la manifestació pels "complexos" que tenen amb els nacionalistes, en paraules de Camacho.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada