diumenge, 12 d’octubre del 2014

L'unionisme punxa: no aconsegueix ni omplir la plaça Catalunya

12/10/2014
Dia de la Hispanitat

L'unionisme punxa: no aconsegueix ni omplir la plaça Catalunya

Menys presència de manifestants antiindependentistes que l'any passat, en el moment clau del procés català

Lluís Bou

La plaça Catalunya, en ple míting de Societat Civil Catalana @mariocoll

L'unionisme no ha aconseguit avui ni tan sols omplir la plaça Catalunya, quan el procés català es trobada en el seu moment més decisiu. Tot i la profusió de mitjans que ha exhibit la plataforma Societat Civil Catalana, amb anuncis a doble pàgina en algun diari inclosos, l'afluència de contraris a la independència ha estat fins i tot inferior a la de l'any passat. No ha aparegut per enlloc la denominada "majoria silenciosa".


Un dels organitzadors, repartint pancartes entre el públic  @pilarcarracelas

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha reivindicat una Catalunya "sense complexos" que no vol renunciar a Espanya, i ha demanat abandonar "debats absurds" i que "el desafiament a la legalitat arribi a la seva fi" després d'haver aconseguit que Barcelona sigui "la capital sentimental d'Espanya".
 
En la seva intervenció de clausura de la concentració que la plataforma contrària a la independència, Bosch ha considerat que "el debat més dramàtic que pot donar-se en una societat és voler que partim el nostre país". "I aquí alcem la nostra veu per dir clar que els catalans no pensem renunciar a l'Espanya de tots, que és nostra. El nostre desig és que aquesta divisió arribi al seu final, l'amenaça de ruptura cessi, el desafiament a la legalitat acabi i les diferents propostes tornin a discutir-se en el marc de la convivència", ha afirmat.

A l'acte hi han assistit els dirigents del PPC i Ciutadans, i hi ha expressat el seu suport l'exministre socialista Josep Borrell.


La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, durant l'acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada