dilluns, 13 d’octubre del 2014

Rajoy celebra la Hispanitat publicant un article al nou digital ElPaís.cat

PER SI ENS MIREN...

Rajoy celebra la Hispanitat publicant un article al nou digital ElPaís.cat

Recorda el vincle entre democràcia i llei, reivindica els llaços que uneixen tots els espanyols i cita Gaziel, Espriu i Perucho.

, Barcelona | ND 12/10/2014 a les 09:12h
 
Mariano Rajoy Foto: ACN.

Coincidint amb la celebració del Dia de la Hispanitat i de la Patrona d'Espanya, la Verge del Pilar, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha publicat un article titulat "Els ponts del diàleg" a la nova edició digital d' El País en català, ElPais.cat.

Al text, el mandatari espanyol dóna la benvinguda al nou mitjà i expressa el seu convenciment que "contribuirà a portar a les llars catalanes un missatge molt clar: el de l’estima, tan profunda, del conjunt dels espanyols. La nostra veu és molt nítida sobre aquest tema: al contrari dels que pensen que la pluralitat ens separa, nosaltres creiem, amb la nostra millor convicció, que ens aproxima, ens complementa i ens enriqueix. I si avui, a molts catalans i a molts altres espanyols ens dol la situació a Catalunya, és per no comprendre com un sentiment d’arrels tan profundes ens pretén ser extirpat del cor".

El president espanyol recull una cita de Gaziel que aconsella "conèixer-se a fons, compenetrar-se, transigir, pactar", i d'altres de molt conegudes de Salvador Espriu, referides als "ponts del diàleg" i a "la difícil i merescuda llibertat". També rescata la frase del jutge i escriptor Perucho: "Soc espanyol perquè sóc català".

L'aproximació més propera a l'actual situació política apareix en un paràgraf en què  Rajoy torna una vegada més sobre la repetida argumentació que sense llei no hi ha democràcia: "(...) tot avenç és possible i tot canvi a millor és susceptible de debat dins del marc segur que ens ofereix la legalitat. Aquí se’ns trobarà sempre. Perquè, de la mateixa manera que no hi ha democràcia sense un suport de concòrdia, la nostra història ens demostra que la concòrdia només es fa efectiva amb la garantia de la llei. La llei no és un capritx de la democràcia, n’és part consubstancial. Aquest mitjà a la xarxa m’ofereix una oportunitat excel·lent per compartir aquesta convicció amb els lectors catalans i els de la resta d’Espanya i del món sencer. El camí de la concòrdia és el diàleg i la Llei.

En referència a la naturalesa històrica més específica de la diada i a la seva projecció cap a les antigues colonies espanyoles, Rajoy acaba l'article dient: "La Hispanitat que avui celebrem, gairebé un milió de llatinoamericans viuen amb nosaltres avui al nostre país, representa el vincle que, durant segles, ha abraçat pobles i cultures diferents amb els llaços d’una història de forts afectes compartits. Aquest mateix vincle, enfortit gràcies a la generositat de tothom, continua donant sentit avui a la nostra Espanya actual, enriquida pels que ens han volgut acompanyar des de tot arreu per fer del nostre país la casa de tothom. Felicitats a tothom".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada