dissabte, 20 de desembre del 2014

Escudella i carn d'olla, pas a pas

Dissabte  20.12.2014  06:00
Autor/s: M.S.

Escudella i carn d'olla, pas a pas

Un plat típic de Nadal, senzill, honest i molt gustós

Vilaweb
Ingredients (per a 12 persones):
3/4 de pollastre
1/4 de gallina
1 os de vedella
200g de conill de vedella
1 botifarra blanca cuita
1 botifarra negra
200 g de cansalada viada
1/2 peu de porc
1 tros d'orella
1 os de pernil
1 os d'espinada
1 manat d'herbes
patates
cigrons
col
600 g de galets grans
Per fer 2 ó 3 pilotes:
200 g de carn picada de vedella
200 g de carn picada de porc
2 ous
pa ratllat
farina
all
julivert
Elaboració:
En una olla hi posem deu litres d'aigua freda i hi afegim tots els ingredients menys les pilotes, les botifarres, les patates i la col.  Els cigrons els haurem remullat abans. Ho posarem a bullir a foc una mica viu, entre dues i tres hores.

Mentrestant, fem les pilotes: Barregem les dues carns picades i hi afegim els dos ous sense batre. Ho treballem bé, hi afegim el pa ratllat i l'all i julivert trinxat. Donem forma a les pilotes, les enfarinem i les afegim al brou (passades entre dues i tres hores). També hi afegim les patates i la col. Ho fem bullir tot uns vint minuts més. Hi afegim la botifarra blanca i quan faltin tres minuts la negra.

Un cop fet, colem el brou i en reservem una part amb totes les carns i les verdures perquè no es refredin. Tornem el brou colat al foc i quan bulli hi tirem els galets. Els deixem bullir a poc a poc uns deu minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada