La Chatham House i Alex Salmond, plats forts del viatge de Puigdemont a Londres
Entre avui i divendres, el president de la Generalitat es reunirà amb empresaris de la City, catalans residents a Anglaterra i polítics britànics
Per: Redacció / ACN
10.05.2016 22:00
Vilaweb
Aquesta tarda, Puigdemont es reunirà amb l’ex-primer ministre d’Escòcia, el diputat independentista Alex Salmond. Posteriorment, es reunirà amb la presidenta de Catalans UK, Marina Falcó, i més membres de la comunitat catalana resident al Regne Unit.
Demà pronunciarà la conferència ‘Traçant el camí cap a la independència de Catalunya’ a la Chatham House. Fundada el 1920, la Chatham House –anomenada oficialment The Royal Institute of International Affairs– és el segon ‘think tank’ més influent del món, segons la revista Foreign Policy i el rànquing de la Universitat de Pennsilvània, i el més influent d’àmbit europeu. Puigdemont serà rebut pel director de la Chatham House, Robin Niblett, i pel secretari general del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, que organitza l’acte. A la conferència, presentada per la directora adjunta de l’Institut Europeu de l’University College London (UCL), Uta Staiger, el president de la Generalitat explicarà el full de ruta del govern per assolir l’estat independent. A continuació, concedirà una entrevista a la BBC.
Divendres visitarà les noves instal·lacions del Banc Sabadell al cor financer de Londres i hi farà diverses reunions de treball amb grups empresarials.
Durant aquest viatge, Puigdemont anirà acompanyat del conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, i el delegat de la Generalitat al Regne Unit, Josep Suàrez. Romeva ja va ser a Londres el 27 de maig i es va entrevistar amb els principals grups polítics del parlament britànic.
Puigdemont havia de fer el primer viatge institucional a l’estranger el 21 de març a París, però el va haver de cancel·lar a última hora per l’accident d’autocar de Freginals. Havia d’impartir una conferència a la reconeguda Universitat Sciences Po, presentada per l’ex-primer ministre italià Enrico Letta, que és degà de la Paris School of International Affaris. El govern i Sciences Po cerquen ara una nova data, probablement al setembre.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada