Quins són els horaris dels àpats i del son més saludables?
Els proposa la Iniciativa per la Reforma Horària
Per: Redacció
11.05.2016 16:37
Vilaweb
La imatge proposa una jornada que comença cap a les set del matí, l’hora de l’esmorzar, quan el cos segrega cortisol. L’horari més saludable per a esmorzar és entre les 7.00 i les 9.00. De 9.00 a 13.00 és la franja horària de més capacitat cognitiva, quan la memòria funciona més bé, i l’horari més convenient per al dinar és entre les 12.30 i les 14.00. A partir d’aquesta hora, i fins les 16.00, hi ha una lleugera disminució de l’atenció, i, si fos possible, a algú li pot convenir una migdiada de vint minuts. A partir de les 17.00 i fins a les 20.00 hi ha el màxim de temperatura corporal, de força muscular, elasticitat i activitat càrdio-vascular. Entre les 21.00 i les 22.00 el cos comença a segregar melatonina. L’horari recomanable per al sopar és entre les 19.00 i les 21.00. Més tard d’aquesta hora es recomana d’evitar la llum intensa i l’ús d’aparells amb pantalla, i entre les 22.00 i les 23.00 entrem en la fase de la preparació del son. Cap a les 3.00 el cos assoleix la temperatura mínima i és quan hi ha els mínims reflexos; és l’hora en què podem cometre més errades i tenir accidents. És recomanable que els adults dormin unes vuit hores; els adolescents, nou; i els nens, entre deu i onze.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada