dimecres, 17 de desembre del 2014

Apareix un corrent ultraespanyolista a Podemos

16/12/2014
Debat intern

Apareix un corrent ultraespanyolista a Podemos

Sense títol
El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias

Afirmen que estan farts de la independència i que se senten espanyols

Xavier Lladó
El Singular
Un corrent ultraespanyolista ha aparegut a Podemos. Es denomina 'Podemos Unidos'. Afirmen que estan farts de la independència i que se senten espanyols. Es defineixen "solidaris, internacionalistes, interculturalistes i federalistes" i s'han desmarcat del sector 'oficialista' que es va mostrar a favor 'del dret a decidir', després de destacar que "els votants de Podemos se senten espanyols i estan farts de la independència".

Per això animen a "passar pàgina" després del 9-N i deixar "aquesta cortina de fum" per "centrar-se en els problemes dels ciutadans". En aquest sentit defensen una reforma constitucional per "aspirar al federalisme" que permeti un govern fort per "no ser titelles de grans potències econòmiques i militars". El seu portaveu, Enric Martínez, creu que "es pot decidir dins d'un ordre" i que la democràcia "passa pel respecte a la llei" i per "el debat des de la diferència".

Han presentat les seves candidatures als cercles interns de la formació en més de 20 municipis catalans, entre els quals hi ha Barcelona, l'Hospitalet i Badalona, i s'han desmarcat dels aspirants 'oficialistes' de la formació, que compten amb el suport del líder Pablo Iglesias.

El portaveu ha recordat que aquest corrent ja es va presentar a les eleccions internes del partit a nivell nacional i que va ser la segona llista més votada a Catalunya amb un 30% de suports. A més, ha destacat que la seva candidata, Elvira Moreno, va ser la que va obtenir més vots si no es té en compte l''efecte llista' de la candidatura més votada, la d'Iglésias, ja que la presència del líder del partit va aglutinar molts suports.

Martínez també ha destacat que la visita d'Iglesias a Barcelona i la seva reunió amb la líder de Guanyem, Ada Colau, signifiquen un suport al sector més oficial de Podemos. Per això, esperen reunir-se amb ell per oferir-li "una visió alternativa" de la realitat política i social a Catalunya ja que consideren que actualment Iglesias la té "esbiaixada".
Sense títol
El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada