dijous, 18 de desembre del 2014

Dimiteix el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

Dimiteix el Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

Justifica la decisió "per motius personals"

L'intent del PP de marcar-li els ritmes contra el 9-N haurien propiciat la renúncia

És el segon fiscal nomenat per un govern del PP que abandona

| ND 18/12/2014 a les 11:10h
 
Eduardo Torres-Dulce, en una imatge d'arxiu. Foto: Cadena Ser

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha presentant la seva dimissió, segons ha publicat el diari El Mundo aquest matí. Ho justifica "per motius personals", i així ho ha comunicat al ministre espanyol de Justícia, per bé que s'especula que la decisió estaria motivada per la paral·lització del nomenament del cap d'Inspecció i el cap de la fiscalia al Tribunal Constitucional (TC).

És el segon fiscal nomenat per un govern del PP que renuncia al càrrec, després del precedent de Juan Ortiz en l'etapa de José María Aznar.

El Mundo assegura que Torres-Dulce "ha mantingut polsos soterrats amb el govern espanyol per la manca de mitjans personals i materials de la Fiscalia", per la reforma del Codi Processal Penal i, sobretot, pel seu intent de preservar l'autonomia de criteri del Ministeri Públic. En aquest sentit, l'anunci d'una querella de la fiscalia contra el 9-N anunciada per la líder del PP Català (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, hauria estat l'última mostra pública d'aquest intent dels populars d'apropiar-se de l'òrgan judicial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada