dissabte, 24 d’octubre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(42). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, PERÒ NO CAL TRENCAR-HO TOT NOSALTRES, JA HO INTENTARAN FER ELS UNIONISTES... (4)

Articles del Victor
13.10-19.10.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(42). ARA ÉS L'HORA DE DEBÒ, LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, PERÒ NO CAL TRENCAR-HO TOT NOSALTRES, JA HO INTENTARAN FER ELS UNIONISTES... (4)
Just quan acabo l'article 41 d'aquesta sèrie, poso fil a l'agulla per començar a prendre dades, perquè amics meus, això és un no parar. 


La CUP i Junts pel Sí, un thriller politicoindependentista.
Som a més de vint dies del 27S - i direu que ja em faig pesat, sobre el tema de dir tant la data - i encara continuen les converses , amb la CUP enrocada respecte a triar com a president a Artur Mas i tots plegats no saben com sortir-ne, i suposem que continuen endavant amb les negociacions del Full de Ruta, formació del Parlament, Estructures d'Estat, com serà de just, progressista i modern el nou país,si és presenten els Junts pel Sí al 20D, etc., perquè sinó amb aquest Thriller politicoindependentista que es porten la CUP i Junts pel Sí -i vés a saber qui mana, malgrat la diferencia dels 62 a 10... - ja se'ns han acabat els Valiums, la camamilla, la til-la i el te, la menta i el poleo..., però sobretot la paciència, perquè molta gent té la por que no ens vagi el carro pel pedregar.
I per donar-li més ambient, o per enredar la troca, entremig hem tingut el 12-O amb manifestacions espanyolistes que no hi ha reexit,-encara que ho fan tot l'any, doncs tenen controlats televisions i premsa com: TVE, Antena-3, la Sexta, la Cuatro, Telecinco, el País, el Mundo, la Razón, la Vanguardia, el Periòdico, etc que no parent amb missatges i atacs contra a la Catalunya independentista .
També tenim les declaracions pel 9N del president de la Generalitat, Artur Mas, la Consellera Rigau i l'exvicepresidenta Ortega, això sí amb un munt de manifestacions de suport, però tot i així, sembla que portarà cua. Això coincidint amb el 15-O, quan fa el 75é aniversari de l'afusellament pels franquistes del president de la Generalitat Lluís Companys i Jover al Fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, és per aixó que com homenatge al president assassinat deixeu-me incloure un poema que Joan Brossa li va fer el 1971.

Oda al president Companys’ (1971)
El teu exemple es dreça com un cim:
sentim bullir la sang dintre l’abisme,
i tot té la sortida en aquell crim,
tan odiós, dels nazis i el franquisme.
Però a la vida no hi ha solc prou tort
per a barrar el barranc d’aquell mal dia:
la terra venjarà la teva mort
i amb l’ombra passarà la tirania.
D’un mar, en surten cent. La claredat
avança. El pensament de tots empunya
la teva imatge de Llibertat,
del teu esforç pel Fur de Catalunya.
Lluitem en la certesa d’ensorrar
tot imperialisme castellà!
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998)
...................................
Catalunya a dins dels bucles espai temps.
Després m'ha vingut de nou al cap una paranoia que fa temps m'hi ronda, i ho posso al vostre coneixement haviam que us sembla. 
 
Si amics a aquestes alçades deixeu-me fer - com un Isaac Asimov qualsevol, i que aquest es trobi al món on els androides somien ovelles elèctriques - una parida de ciència ficció on ens plantegem que Catalunya i tot el que l'envolta (Historia, política, 1714, procés, etc ) haguí entrat un forat de cuc, o en una sèrie de bucles espai-temps, d'aquest que deixen fetes miques la Teoria de la Relativitat, si és que és possible - i que Albert Einstein em perdoni -. 


1/Que després de 75 anys és trobin, l'un, el president de la Generalitat Lluís Companys i Jover, el mateix dia que era afusellat- i això és el màxim que li podien fer - al Castell de Montjuic el 15 d'octubre del 1940 ...., i que 75 anys després el dia exacte, el 15 d'octubre del 2015 sigui jutjat - i això és el mínim que li poden fer - pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a partir d'una imputació pel 9N, un altre , el president de la Generalitat, Artur Mas i Gabarró. Oi que això és una mena de bucle espai-temps o un forat de cuc digne d'estudiar?


2/Que després de 300 anys, el successor d'una dinastia - encara que molt falsejada- en nom i en numero d'aquell primer Borbó – i posem-lo cap per avall- en Felip V, el que ens va prendre les llibertats -, hagi pujat al tron d'un regne, Estat, nació, etc., 300 anys, que va del 1714 al 2014 , succeint un altre Borbó , que el va posar a títol de Rei el Dictador Franco de nom Joan Carles i és el seu pare. Aquest succesor és en Felip VI, en definitiva: 1714 - Felip V i 2014- Felip VI i ara, també, ens vol dominar. Oi que això és una mena de bucle espai-temps o un forat de cuc digne d'estudiar?. Ens ha servit com a divertimento. En possarem més un altre dia...

A dos mesos justos per les Eleccions Generals del 20D, esperant que s'hagi resolt bé el thriller politicoindependentista que ens porten de través els de Junts pel Sí i la CUP i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada