dimecres, 28 d’octubre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(43). LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, TENIM PARLAMENT INDEPENDENTISTA, PERÒ TINC POR QUE SEN VAGI TOT A NORRIS... (5)

Articles el Víctor

20.10-26.10.15

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(43). LA INDEPENDÈNCIA HA GUANYAT, TENIM PARLAMENT INDEPENDENTISTA, PERÒ TINC POR QUE SEN VAGI TOT A NORRIS... (5)
Si en l'article anterior parlàvem d'una paranoia meva del fet que Catalunya estava a dins de bucles espai temps, per tota una sèrie de fets que es lligen entre ells - i que un altre dia continuarem- doncs dóna la casualitat que aquest dimecres passat 21 d'octubre era el dia previst en la pel.licula Back to the Future II - Retorn al futur 2, de l'arribada al futur de Marty McFly ( Michael J. Fox) amb un viatge que feia servir una màquina del temps dins d'un automòbil DeLorean. Després que en la primera part de la trilogia fos enviat accidentalment trenta anys enraderre (des del 1985 al 1955 concretament hi arribava el 12 de novembre del 1955) pel doctor Emmett Brown "Doc" (Christopher Lloyd ).En el Retorn al futur 2 que és la que comentem, els protagonistes Marty McFly i el doctor Emmett Brown "Doc" van sortir el dia 26 d'octubre de 1985 i arribaren el dia 21 d'octubre del 2015, ara fa pocs dies. D'aquest futur del Retorn va endevinar coses com: la fascinació actual per Michael Jackson, al film sona ‘Beat It’; Sistemes de pagament, amb l’empremta dactilar; o comunicació per videoconferència.
Poc es devien pensar els guionistes d'aquesta trilogia de Back to the Future (Robert Zemeckis i Bob Gale que també la va dirigir) que al voltant d' aquesta data d'arribada al futur del DeLorean i els seus ocupants, avui el 21 d'octubre del 2015, entre moltes d'altres coses..., en un petit país (de 7,5 milions d'habitants ,- un 16% de l'Estat Espanyol-, amb una àrea de 32.114 km²- un 6,3% de l'Estat Espanyol-, amb llengua pròpia i de més de mil anys d'existència i anomenat Catalunya) a l'altre costat de l'Atlàntic, dins la peninsula Ibèrica a l'enmig de la Mediterrània esta endegan un procés independentista, aquest pacific, però com varen fer en 1776, els seus compatriotes fa gairebé 240 anys, deixeu-me fer una petita comparança aprofitant el Retorn al Futur2. 
Catalunya VS. els EUA
Si amics , perqué el 4 de juliol de 1776 els representants de les tretze colònies ( Nom de les colònies britàniques de l'Amèrica del Nord, totes localitzades a la costa Atlàntica i que es declararen independents el 1776, i foren el nucli originari dels Estats Units (1787-90). Al Sud: Geòrgia, Carolina del Nord i Carolina del Sud, Virgínia i Maryland; al centre: Delaware, Pennsilvània, Nova Jersey i Nova York; i al Nord: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts i New Hampshire, en aquella època entre les tretze colònies tenien aproximadament la meitat dels habitants de la Catalunya actual, però en canvi l'àrea total d'aquells territoris era trenta vegades Catalunya .Ara els EUA tenen una superfície de 9,38 milions de km², i amb més de 300 milions d'habitants ) es reuniren a Filadèlfia per redactar la Declaració d’Independència dels Estats Units d’Amèrica (EUA), una declaració amb els principis de la revolta dels colons: “el dret de tothom a la llibertat i a la recerca de la felicitat, el deure dels governants a respectar els drets inalienables del poble, el dret a la rebel·lió contra la tirania i la divisió de poders”. En aquesta Declaració d’Independència dels EUA gairebé escrita tota per Thomas Jefferson, manifestava que les colònies nord-americanes eren estats sobirans. 

Després de la derrota de l'exèrcit britànic, amb el suport dels francesos, la pau es va restablir amb el Tractat de Versalles de 1783 on Anglaterra reconeixia la independència dels Estats Units d’Amèrica i la sobirania dels tretze estats, després de 7 anys de la Declaració d' Independència.
Remenant he trobat un extracte de la Declaració d’Independència dels EUA, de fa uns 240 anys (1776) i que gairebé la podríem copiar i diu així:
Quan en el curs dels esdeveniments humans es fa necessari per a un poble dissoldre els vincles que l’han lligat a un altre i prendre entre les nacions de la terra el lloc separat i igual que les lleis de la naturalesa i el Déu d’aquesta naturalesa li donen dret, un just respecte al judici de la humanitat exigeix que es declarin les causes que l’impulsen a la separació”. Si ells ho van fer, per què NO nosaltres ?. Però definitivament anem al present real i trobarem :

Un Parlament independentista.
Avui dilluns 26 d'octubre s'ha fet un pas més i molt important per anar cap a la independència, ja que s'hi ha constituït el Parlament de Catalunya, - de l'11a legislatura d'aquesta època- i que per vegada en la història de Catalunya és l’independentisme qui té el poder al parlament. Junts pel Sí tindrà els quatre llocs de la mesa de Parlament que asseguren a l’independentisme de marcar el ritme dels debats, Els altres tres llocs se’ls han repartit Ciutadans, el PSC i Catalunya Sí que es Pot, amb un lloc cadascú. El PP quedarà fora de la mesa i la CUP també, per decisió pròpia. 

La Carme Forcadell, fou investida nova Presidenta del Parlament -tal com estava previst - però amb 5 vots de més que són de Catalunya Sí que es Pot "una decisió de tot el grup parlamentari", la votació ha quedat 77 vots a favor, 57 en blanc i un de nul. Va fer un gran i emotiu discurs que va acabar dient: ... “Tanquem l’etapa autonòmica i enlairem un nou escenari per al demà. És un moment fundacional. Des d’ara mateix construirem un parlament sobirà que vol representar un territori lliure. Fem un país lliure, ple de ciutadans lliures, que siguem nosaltres el model a seguir.” i un “Visca la república catalana!”
De molt mal gust fou la negativa de Ciutadans i el PP a cantar ‘Els segadors’ , un canvi d'actitud del PP, respecte altres vegades i després diuen que la Carme Forcadell és la Presidenta de l'odi. 

De moment tenim un Parlament independentista amb molta lluita, però amb bones perspectives i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada