dimecres, 11 de novembre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(45). TENIM PARLAMENT INDEPENDENTISTA, I RESOLUCIÓ DE DESCONEXIÓ ..., PERÒ NO TENIM PRESIDENT...

Article del Víctor
03.11-09.11.15
 
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA...(45). TENIM PARLAMENT INDEPENDENTISTA, I RESOLUCIÓ DE DESCONEXIÓ ..., PERÒ NO TENIM PRESIDENT... 

Son les 9 del matí del 9 de novembre , el segon 9N, ja que avui fa un any d'aquell 9N, el de debó, ( el que 2.344.828 catalans van votar en la consulta sobre la independència de Catalunya.Això amb l’amenaça de la fiscalia i possibles boicots d’una part dels partits, i la suspensió del Tribunal Constitucional. En aquesta votació que és podria barrejar amb el major Acte de Desobediencia agut,fou un èxit de participació, i a la llarga i doble pregunta de: “Vol que Catalunya esdevingui un estat?” i “Vol que aquest estat sigui independent?” hi haguè 1.897.274 de vots a favor del sí-sí, 234.848 vots del sí-no i 105.245 nos.) Si aquell fou el de debó, el d'avui potser...,segur que serà un dels més decidius de la historia de Catalunya, perquè d'aqui a una hora, a les 10 del matí és celebrarà , sí o sí, la Proposta de resolució de Junts pel Sí i la CUP, de l'Inici de la Desconexió amb Espanya , un fet insolit. Tot aixó sota les amenaces que fa el Govern del PP, de l'Estat, i que diu, per activa i per pasiva, que treura tota la seva maquinaria legal o no de la justicia, la Llei, i diuen que Rajoy preveu controlar els Mossos i suspendre el finançament a Catalunya i el que faci falta. 
 
Declaració del parlament d’inici de la desconnexió d’Espanya. 
Passades les 12 del migdia del dilluns 9.11.2015, el ple del parlament ha aprovat per majoria absoluta la Declaració d’inici del procés d’independència per 72 vots a favor, 63 en contra i 0 abstencións. Desprès els diputats independentistes s’han alçat i han aplaudit, i els del PP han exhibit banderes espanyoles i senyeres i CSQEP. Un punt destacats del text avisa del procés de desconnexió democràtica i no atendre les decisions de les institucions de l’estat espanyol i, en particular, del Constitucional. Defensant el text, Raül Romeva, ha dit: “Hi ha qui pensa encara que carregar els tribunals amb artilleria legalista posarà fi a aquest clam. Això no té aturador. Si no és avui, serà demà. Si no som nosaltres, seran uns altres. Però aquest país ja fa temps que diu alt i clar que ha arribat el moment d’anar a totes.”
 
El Cronicó independentista. (2)
Continuació del Cronicó. Del 30 d'octubre a l'1 de novembre del 2015.
El divendres 30 d'octubre de 2015, al Golf de Roses, a la costa de l'Alt Empordà, ha registrat aquest matí de divendres una petita rèplica del sisme de magnitud 4,3 graus a l'escala Richter que es va produir ahir en aquesta mateixa zona.Rèplica s'ha detectat a les 08:39 hores d'avui, ha tingut una magnitud de 2,1 graus. 

 ...................
Avui el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, rep Albert Rivera, de Ciutadans, i Pablo Iglesias, de Podem, per parlar de Catalunya. Després de rebre el líder de l’oposició, Pedro Sánchez. Sembla, doncs, que finalment han entès la gravetat del moment. 
 
...................
Aquells que diuen estimar Catalunya i la seva llengua, el PSC, Ciutadans i el PP, avui han tombat una moció de tretze entitats de Lleida que demanaven l’ús del català com a llengua preferent de La Paeria. Els vots a favor de CiU, Esquerra, la CUP i de Comú de Lleida, no sumen els regidors del grup socialista, de Ciutadans i del PP, és el resultat del pacte de Ciutadans amb l’alcalde Àngel Ros per canviar el reglament d’usos lingüístics a la Paeria.
...................
El dissabte 31 d'octubre del 2015, el cerverí Marc Márquez, bicampió del món de MotoGP, va denunciar a tres periodistes italians que el van agredir ahir quan es presentaren a casa de la seva de Cervera (la Segarra) excusa de fer-li una entrevista i entregar-li un guardó fictici, van entrar a casa seva sense autorització, van sacsejar i agredir part de la seva família, i van esgarrapar al coll el mateix pilot. Això ho va fer per mitjà d'Emili Alzamora, el seu mànager, que a més va demanar “respecte tant pel Marc com per la seva família”.
...................

Aquesta tarda està previst que l’asteroide 2015 TB 145 que fou descobert fa pocs dies per un telescopi de Hawaii, ( objecte fins fa molt poc desconegut ) passi a tan sols 480.000 km de la Terra, 1,3 vegades la distància a la Lluna.I això avui probablement serà una de les notícies principals a tot el món. Un objecte que , segons la NASA, és d’uns quatre-cents metres de diàmetre, que avança a 126.000 km/h a través de la constel·lació d’Orió i representa la màxima aproximació, des del juliol del 2006, que el meteorit 2004 XP14 va passar a 430.000 km de la terra. Uns fets que no en serem testimonis d’ aproximació semblant fins al 2027.
...................
TVE ja qualifica el procés sobiranista de “desafío separatista” i no té cap problema en assumir el llenguatge més dur de l'espanyolisme.D'aquesta manera ha retolat la roda de premsa de Pablo Iglesias posterior a la reunió amb Mariano Rajoy a la Moncloa.
...................
A la fi resulta que Arenys de Munt, el bressol de les consultes d'independència, ha hagut de penjar la bandera espanyola, la “rojigualda” a la casa consistorial. L'Ajuntament ha acatat l'ordre d'un jutjat que ha donat la raó a la delegació del govern espanyol que va interposar un recurs contenciós per exigir el compliment de la Llei de banderes el 2013.
......................
El Consell Polític de la CUP ha decidit aquest dissabte la convocatòria d’una “Assemblea Nacional Oberta” que servirà per a fixar la posició pel que fa a la investidura com a president d’Artur Mas.
...................
El diumenge 01 de novembre del 2015, hi ha hagut una nova rèplica de magnitud 2,3 del terratrèmol de l'Alt Empordà, també al golf de Roses, a l'altura de Sant Pere Pescador, superior a la de divendres passat. El moviment ha tingut lloc a les 1,39 hores de la matinada, (constatem uns terratrèmols puntuals). Els darrers dies s'han registrat diverses rèpliques, però de menys intensitat.
...................
Amb un 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Verds,- Els Castellers de Vilafranca- i així aconsegueixen la millor actuació de la història dels castells. Mai cap colla no havia unit les tres construccions , descarregant el 3 de 10 amb folre i manilles, a la vegada Xiquets i Borinots descarreguen el 2 de 9 amb folre i manilles i Els Capgrossos coronen per primer cop el pilar de 8 amb folre i manilles.

Continuarà el Cronicó.
No s'ha resolt, encara, el Joc al Truc dels Junts pel Sí i la CUP, tenim Cronicó, però no President, i hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada