dimecres, 12 de juliol del 2017

Les onades de calor es quadruplicaran a Barcelona per culpa del canvi climàtic

canvi climàtic

Les onades de calor es quadruplicaran a Barcelona per culpa del canvi climàtic

L'Ajuntament presenta un estudi que adverteix de l'augment de les temperatures a la ciutat com a conseqüència de l'escalfament global i es compromet a desenvolupar un pla per pal·liar-ne els efectes

| 12/07/2017 a les 16:05h
Janet Sanz i Frederic Ximeno presenten l'estudi sobre les conseqüències del canvi climàtic. Foto: Europa Press

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Ecologia de Barcelona, Janet Sanz, i el comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, han advertit que el canvi climàtic pot provocar que les onades de calor es quadrupliquin fins a final de segle a la ciutat, segons un estudi fet pel Servei Meteorològic de Catalunya juntament amb l'Ajuntament i Barcelona Regional.

Sanz ha assegurat en roda de premsa que la capital catalana és una de les 50 ciutats de l'estat espanyol més afectades per la calor. En aquestes ciutats, l'increment mitjà de la mortalitat durant els mesos d'estiu és del 14,6% mentre que a Barcelona aquesta xifra s'incrementa fins al 27%.
La regidora ha plantejat que el consistori es troba davant de dos possibles escenaris: la lluita contra el canvi climàtic seguint els acords de París o no fer res per aturar la situació actual. L'Ajuntament opta pel primer: "Hem de posar fre al creixement de les emissions", ha insistit Sanz.

Increment de la temperatura

L'estudi també preveu que, si es compleixen els Acords de París, la temperatura mitjana de la ciutat podria augmentar 1,6 graus fins a mitjans de segle, i situar-se pràcticament als 20 graus. Barcelona pateix unes 38 nits tropicals per any (amb temperatures superiors als 20 graus) i es preveu que amb un escenari de lluita contra el canvi climàtic aquesta xifra es duplicaria. Els barris més afectats serien Nou Barris i algunes zones dels districtes de Sants-Montjuïc, les Corts i l'Eixample.
(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Contingut relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada