El rei d’Espanya Felipe VI ha trencat aquesta nit qualsevol possibilitat de negociació amb Catalunya a través d’una intervenció crispada en la que ha acusat la Generalitat d’estar fora de la llei i d’actuar amb deslleialtat.
Felipe VI no ha anunciat cap mesura concreta però la seva intervenció com a cap d’estat prefigura l’adopció de les mesures més dures possibles pel govern del PP, que arribaran en les pròximes hores. El cap de l’estat ha beneit la línia dura de Mariano Rajoy en una intervenció que podria tenir conseqüències greus per a la pròpia monarquia.
Felipe VI no ha fet ni una sola al·lusió als incidents de diumenge ni als ferits provocats per la policia espanyola en ocasió de la celebració del referèndum.
En la seva intervenció, feta amb un to crispat, el monarca espanyol, que es va negar a rebre la presidenta Forcadell quan va ser nomenada, ha afirmat que les autoritats espanyoles prendran totes les mesures possibles per restaurar el que ha definit com ‘ordre constitucional’.
Vegeu el discurs ací:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]