Ja fa més de vint anys que, cada hivern, Puigcerdà fa la Festa del Trinxat, un àpat comunitari que vol potenciar el plat més popular de la Cerdanya. Enguany, el sopar es farà dissabte a les nou del vespre al pavelló municipal i aplegarà un miler de persones. Amb el trinxat com a pretext, la festa vol ser un aparador de la rica gastronomia de la comarca i, per això, al menú hi consten altres productes autòctons de la zona, provinents en molts casos de l’agricultura ecològica i de quilòmetre zero.
Així, a més del trinxat, al sopar de dissabte també es degustarà un entrant d’embotits i formatges de la comarca i una crema de carxofes aromatitzada amb fetge gras d’ànec. Després del plat protagonista, els comensals menjaran vedella local ecològica amb cremós patata de la Cerdanya perfumada amb tòfona. I després de les postres, el sopar de gala s’acabarà amb un ball a càrrec de l’orquestra Montecarlo.
‘Diari d’un judici polític’, per Josep Casulleras
Rebeu cada dia al vostre correu la crònica i l’anàlisi de tot allò que passa al Tribunal Suprem espanyol