diumenge, 17 de febrer del 2019

Tast-maridatge de vins de la DO Penedès i xató a la 21ª Festa del Xató de Vilafranca

Tast-maridatge de vins de la DO Penedès i xató a la 21ª Festa del Xató de Vilafranca

J. Lluís Gómez Conde, sommelier del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda i professor de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya serà el conductor del tast

Festa del Xató a Vilafranca del Penedès
El diumenge 17 de febrer, la rambla de Sant Francesc de Vilafranca acollirà la 21a edició de la Festa del Xató. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius, han presentat la propera edició de la festa a Vilafranca, l’única cita del calendari de la Ruta del Xató on es poden degustar les diferents varietats d’aquest popular plat del Penedès i Garraf: de Vilafranca, Vilanova, El Vendrell, Sitges i Calafell.

La degustació de Xató es podrà fer entre les 10,30 i les 14,30h i en total se serviran unes 2.100 racions de xató de les diferents varietats, en les carpes que se situaran a la rambla. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat la tradició i projecció d’aquesta festa gastronòmica, que cada any esgota les racions ofertes. “El xató és un dels elements que vinculen tot el Penedès, i situa Vilafranca, un cop més, al calendari d’actes lúdics del nostre país”.

Durant tot el matí, hi haurà activitats a la rambla per a tota la família. A banda dels estands i les taules per a degustacions, hi ha previstos dos tallers infantils per aprendre a fer xató, amb capacitat per a 40 infants cadascun. Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca o a http://turisme.vilafranca.cat. Els participants podran prendre el xató cap a casa i seran obsequiats amb un morter, una mà de morter i un davantal. El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès col·labora en la gestió de l’estand de xató de Vilafranca i també en els tallers infantils, amb la participació d’un mestre xatonaire del gremi.

També s’ha anunciat un espectacle musical i participatiu, amb el grup Orelles de xocolata i un tast-maridatge de vins de la DO Penedès i xató que oferirà J. Lluís Gómez Conde, sommelier del restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda i professor de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Els preus de les racions i degustacions aquest 2019 són els següents:

  • Tiquet complert: 9€, que inclou 2 racions de Xató, 1 copa, 1 degustació de vi i aigua, ració de pa i bossa de regal (fins a exhaurir existències)
  • 1 copa + degustació de vi: 3€
  • 1 degustació de vi: 1,50€

A més, durant tot el matí també hi haurà el Mercat d’Artesania, Brocanters i Pintura que estarà situat a les rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada