dimecres, 9 de setembre del 2020

Articles del Víctor -EL CANVI CLIMÀTIC, I EL FUTUR- El problema del CC., és el Neocapitalisme, i els seus derivats.

Articles del Víctor

23-31.08.20
EL CANVI CLIMÀTIC, I EL FUTUR- Segona Època. EN TEMPS DE LA COVID-19- (1)
Tornem a escriure sobre el Canvi Climàtic, CC., en el que n'anomenem Segona Època, dins de la pandèmia de la COVID-19, que en alguns llocs sembla estar en la segona part, amb uns contagís que corren com la pólvora tant al món, com al nostre voltant.
Sabem que ara són mals temps per anàlisis, ja que estem aclaparats per Coronavirus i per la calor sufocant que molts és pensàvem mataria o reduiria els efectes de la COVID-19, “maleida”, però resulta que és a l'inrevés, l'està mantenint més molt calent, diríem al “Bany Maria”, i ens fa anar a tots de corcoll, ho tastoca tot- per bé o per mal-. Hom feia dies que no escrivia sobre el “CC., i el futur”, però sí, hem pogut rumiar, també, els culpables, sobre els motius i les seves conseqüéncies. 
 
El problema del CC., és el Neocapitalisme, i els seus derivats.
De fet està ben clar que els principals problemes del CC.-i des de fa molts temps-, és el Neocapitalisme, de cop pensareu: “Car, són els principals promotors dels alts nivells de CO2 que s'envia a l'atmosfera del planeta, amb l'ús dels combustibles fòssils- que tots plegats ajudem a estendre, dins d'una societat, que gairebé ha assolit un consumisme absolut, ja que cada vegada més ens deixem dominar per les grans companyies multinacionals, que ens dirigeixen com volent tota classe dels àmbits de la vida, afectant molt aquest món, que només en tenim un. Sembla calcat d'un conjunt de novel·les de distopia futurista, com: ”El món feliç”, d'Aldous Huxley (1931), “1984”, de George Orwell (1948), de Fahrenheit 451” (1953), de Ray Bradbury, entre altres, que com profetes que pronosticaren 70 o 90 anys enrere vindria un món més controlat, com comprovem els contemporanis, sigui en política, hàbits de viure, de menjar, de comprar, de llibertats, el treball, l'oci, el lleure, el turisme, viatjar, en definitiva, tot. Això ho podeu posar transversalment, encara que no ho sembli, fa que el consum desmesurat, i sumat a l'egoisme paranoic, que ha arribat la societat. Dirigit pels que ens manipulen- o aconsellen-, i això també influeix al CC., entre altres coses a molta gent.
El consum desmesurat i el món dels obesos mòrbids. (1) 
 
Doncs reflexionem, ja que parlem del Neocapitalisme, pur, anem als EUA (Estats Units d'Amèrica), on la societat està basada i acostumada al consum diari- matí i tarda-, a la compra i ingesta de menjars i veure's de l'anomenat “menjar ràpid”-per dir-ho en fi- acompanyat de begudes de cola. I que tot plegat està dissenyat des del principi (cultius, granges, fabriques, begudes, formules, màrqueting, logística, establiments, distribuïdors, etc.), estimulant al consum sense tenir en compte el medi ambient, l'ecologia, ni les persones. Per això han convertit als EUA, en la primera potència del món en Obesos Mòrbids, ja que 1/3 dels adults són obesos, i alguns dels d'obesitat mòrbida arriben a tenir al voltant dels 300 kg. Tenint en compte que molts dels que tenen aquest pes, tenen insuficiència circulatòria, necessiten ajuda en tot i no poden estar sols, com que tenen mals afegits prenent un reguitzell de pastilles.
Continuarà
Quan començava l'escrit, el dissabte passat, 28 d'agost, va ploure molt- com digueren- a tot Catalunya, i de cop les temperatures baixaren, més de 10 ºC, i avui darrer dia d'agost, hi ha hagut la nit més freda, dels darrers 25 o 30 anys, això també és CC.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada