divendres, 11 de setembre del 2020

Rescat d'una dona de 300 quilos a Tarragona: pel balcó i amb camió-ambulància


EL CASO

Rescat d'una dona de 300 quilos a Tarragona: pel balcó i amb camió-ambulància

 

Insòlit rescat aquesta tarda a La Pineda, a Vila-seca (Tarragonès). Una dona diabètica ha patit una pujada de sucre a casa seva i quan el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha intentat evacuar a l'hospital s'ha trobat amb un greu problema: la dona no podia caminar.

Una pacient que pesava 300 quilos

Els sanitaris han constatat que es tractava d'una dona que pesava uns 300 quilos i que no podia sortir pel seu propi peu. El SEM, amb l'ajuda d'una unitat de serveis especials, Unitat d'Intervenció i Suport (UIS), els coneguts en l'argot com ORCAS, i els Bombers de la Generalitat, han pogut rescatar la dona i l'han evacuat pel balcó. L'operatiu de rescat de la dona ha causat gran enrenou al carrer de Joaquim Serra, al centre de La Pineda, aquesta coneguda zona de Vila-seca, al Tarragonès.


El SEM ha utilitzat un camió per traslladar la dona de 300 quilos a l'hospital.

Segons fonts mèdiques, la dona ha arribat a 550 de sucre. Una hiperglicèmia que posava en risc greument la salut de la dona. Calia que fos traslladada d'urgència, però les seves condicions físiques ho han impedit. Amb l'ajuda dels Bombers i d'aquesta unitat especial del SEM, finalment s'ha pogut fer amb èxit.

Un camió-ambulància per traslladar la dona

En el dispositiu especial, molt espectacular, el SEM també ha activat una furgoneta de grans dimensions que està pensada pel traslladat de material. El vehicle té una plataforma per carregar material i s'ha decidit equipar-la amb material bàsic d'ambulància per poder fer el trasllat de la dona. Segons fonts consultades del SEM, el trasllat amb una ambulància normal hauria estat impossible.

L'operatiu s'ha allargat fins a les sis de la tarda. Finalment la dona ha pogut ser trasllada a l'Hospital Sant Joan de Reus, que també ha hagut d'adaptar un llit per tal de poder ingressar la dona. La dona està estable i no es pateix per la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada