dilluns, 6 de novembre del 2017

Citen a declarar vuit mestres de la Seu d'Urgell per parlar de l'1-O a classe

Citen a declarar vuit mestres de la Seu d'Urgell per parlar de l'1-O a classe

S'enfronten a un possible delicte d'incitació a l'odi

Són docents de tres centres del municipi

| 06/11/2017 a les 11:52h
Imatge dels jutjats de la Seu d'Urgell Foto: Arxiu

Un total de vuit professors de tres escoles de la Seu d'Urgell (Alt Urgell) declararan aquest dimarts davant del jutge per un possible delicte d'incitació a l'odi després de ser investigats pel tractament que van fer a classe dels fets de l'1 d'octubre.

El jutge ha citat el director i quatre mestres de col·legi públic Mossèn Albert Vives, la directora i un docent de l'escola Pau Claris i la directora de l'escola La Salle. La denúncia sorgeix d'algunes famílies d'alumnes, que asseguren que els nens van patir humiliacions, insults i agressions fora de l'escola en el context de la tensió política posterior al referèndum.



El jutge investiga si és possible que diversos professors i responsables de les escoles "incitessin de manera directa els seus alumnes, d'edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d'autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l'odi, l'hostilitat o la violència contra grups o associacions". Les famílies denunciants van declarar davant el jutge el passat 18 d'octubre.
(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada