Ingredients:
(per a 6 persones)
Per a una paella de 22 cm:
3 ous per truita
2 patates mitjanes
1 ceba tendra
300 g espinacs nets i bullits
4 alls tendres
200 g mongetes seques cuites
6 talls de botifarra negra
oli, sal
salsa de tomàquet
Notícies del dia
Cada matí rebreu les notícies del dia a la vostra bústia de correu
Elaboració:
Fem una primera truita de patata i ceba, amb tres ous. Sofregim la patata i la ceba tendra juntes. Posem la truita a sobre una safata que pugui anar al forn. A sobre hi posem dues cullerades de salsa de tomàquet.
Per la segona truita posem la paella al foc amb una mica d’oli. Sofregim els alls tendres a trossets. Afegim a la paella els espinacs cuits i escorreguts i a continuació fem la truita amb tres ous més. La posem a sobre de la truita de patates. I per sobre hi posem dues cullerades de salsa de tomàquet.
La tercera truita la fem amb la paella al foc amb una mica d’oli. Marquem els talls de botifarra negra i els reservem. Passem les mongetes per la paella. Hi afegim els tres ous i quan tombem la truita hi posem els sis talls de botifarra per sobre i tornem a donar la volta perquè s’acabi de coure. La posem a sobre de la d’espinacs.
Si volem menjar el pastís de truita fred o tebi, l’adornem amb tomàquets xerri i ja podrem servir-lo.
Una segona manera de menjar el pastís és posant beixamel per sobre les truites, afegir-hi formatge ratllat i gratinant-lo al forn uns cinc minuts. Aquest pastís se serveix calent.
Aquest pastís es pot fer amb infinitat de variants: truita de carxofes, de carabassó, d’alls tendres sols…

[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]