diumenge, 9 d’abril del 2017

Mor Carme Chacón

    Mor Carme Chacón

    L'exministra de Vivenda i Defensa mor als 46 anys


    Mor Carme Chacón

    EL PERIÓDICO / BARCELONA
    Diumenge, 9 d'abril del 2017 - 20:50 CEST
    Carme Chacón, exministra socialista de Defensa i Vivenda, ha sigut localitzada morta al seu domicili on diversos amics han anat després que la seva família no pogués contactar amb ella des d'ahir a la nit. Tenia 46 anys.
    Diputada al Congrés des del 2000, excepte un parèntesi d'una mica més d'un any per impartir classes a Miami, Chacón va pujar l'escalafó socialista de la mà de José Luis Rodríguez Zapatero. El 2007 el llavors president del Govern la va nomenar titular de Vivenda, i un any més tard la va convertir en la primera dona espanyola al capdavant del Ministeri de Defensa.
    A l'anunciar Zapatero la seva retirada, el 2011, Chacón va desistir en última instància de pugnar per la candidatura a la Moncloa amb el llavors vicepresident del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba. La batalla definitiva amb el veterà dirigent socialista la lliuraria mesos després, en el congrés federal que el PSOE va celebrar a Sevilla per escollir el nou secretari general. A pesar de comptar amb el suport de destacats barons socialistes i líders emergents com l'andalusa Susana Díaz, Chacón va perdre per 22 vots davant Rubalcaba.
    El 2014, després de la debacle socialista en les eleccions europees, Rubalcaba va presentar la dimissió i el PSOE va celebrar primàries per elegir, de nou, el secretari general. Chacón va estar unes setmanes esfullant la margarida, fins que al final va anunciar per carta que no es postularia: “No contribuiré a la cerimònia de la confusió”.
    Després de ser cap de llista del PSC per tercera vegada en les eleccions generals del 20-D, després de les quals va renunciar a tornar a presentar-se en les del 26-J.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada