Pèsols del Maresme amb salsitxes i pernil.
Pèsols del Maresme amb salsitxes i pernil.
Ingredients:
(per a quatre persones)
700 g de pèsols desgranats
6 salsitxes
50 g pernil serrà a trossets
2 cebes tendres
mig manat d’alls tendres
sal, pebre, oli
una cullerada de farina
una fulleta de llorer
una mica de farigola
unes fulles de menta fresca
un gotet de vi blanc
brou de verdures
Elaboració:
En una cassola amb oli hi posem les salsitxes a trossets petits i també el pernil. Després hi posem la ceba tendra picada i els alls tendres també picats. Un cop quedi tot sofregit, hi tirarem una cullerada de farina i tot seguit el gotet de vi blanc. Hi donarem un parell de voltes i hi afegirem els pèsols.
Posarem una mica de brou, que no cobreixi, i farem bullir els pèsols a foc suau, amb les herbes, el pebre i la sal. Ho deixarem coure fins que els pèsols siguin tous. Amb els pèsols la cocció dura al voltant d’uns vint minuts a mitja hora.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)